Hoe helpt kickboksen bij spieropbouw?

Ben jij benieuwd hoe kickboksen je spieropbouw beïnvloedt? Tijdens het kickboksen gebruik je vrijwel alle spieren in je lichaam. Je werkt aan kracht en conditie. Dus als je sterker en fitter wilt worden, is kickboksen de sport voor jou!

Training van heel je lichaam

Een kickbokstraining bestaat uit veel verschillende oefeningen. Je leert natuurlijk alle basistechnieken: de trappen en stoten. Dit zijn highkicks en lowkicks, hoeken en directe stoten. Deze moet je snel en krachtig kunnen uitvoeren.

Kickboksen-hoe-helpt-bijspieropbouw

Daarnaast train je op kracht en conditie. Tijdens het kickboksen ben je constant in beweging, dus een goede conditie is ook belangrijk. Je trainer geeft je de oefeningen om hier aan te werken: push-ups, buikspieroefeningen, squats of burpees. Ook de HIIT wordt hier voor gebruikt.

Alle onderdelen van een kickbokstraining zijn bedoeld om te zorgen dat jij een goede kickbokser zult worden. Daar heb je dus sterke spieren voor nodig.

Welke spieren gebruik je?

Bovenlichaam:

Je schouderspieren moeten sterk zijn om je armen omhoog te kunnen houden. Je rugspieren zijn nodig om je goed rechtop te houden, ze geven je de nodige stabiliteit.

Je armen moeten snel en explosief kunnen bewegen. Je krijgt echter niet direct enorme spierballen door te kickboksen. De kracht van een stoot komt eerder uit je lichaam, dan uit je armen. Je gebruikt voornamelijk je biceps en triceps.

Je buikspieren zijn de core van je lijf. Je gebruikt ze om de klap van stoten of trappen te incasseren. Je beschermt hier je kwetsbare organen mee. Ook zijn ze nodig om te kunnen draaien en kracht te zetten. Een sterke core is dus erg belangrijk bij het kickboksen.

Onderlichaam:

Krachtige benen zorgen dat je een snelle en wendbare kickbokser bent. Maar ze zijn natuurlijk ook belangrijk om krachtige trappen uit te kunnen delen. Sterke heupen helpen je bij het draaien tijdens het stoten of trappen. Ze helpen je ook in evenwicht te blijven.

Spieropbouw-hoehelptkickboksen

Een gespierd lichaam krijgen

Een kickbokstraining bestaat uit meerdere onderdelen. Natuurlijk zorgt de trainer eerst voor een goede warming up die minstens 10 minuten lang is. Dan wordt er tijd besteed aan het trainen van de kickboksbewegingen.

Je oefent samen met de trainer, op de pads of op de stootzak. Een volgend gedeelte wordt besteed aan kracht- en conditietraining. Er wordt met gewichten getraind, of er wordt Tabata of HIIT gedaan.

Als vrouw denk je misschien dat al dit trainen zorgt voor stevige spieren, die erg gaan opvallen. Toch is dit niet het geval. Je zult merken dat je door een kickbokstraining wel sterker zult worden. Maar dat gebeurt ook als je gaat voetballen of fitnessen.

Door te kickboksen zul je sterkere spieren krijgen. Deze geven je een mooi, strak uiterlijk, zonder eruit te zien als een bodybuilder. Ook kan kickboksen helpen om af te vallen, en dat zal ervoor zorgen dat je goed in je vel komt te zitten.

Voor mannen geldt hetzelfde. Een man heeft wel andere hormonen dan een vrouw. Bij mannen zijn spieren geprononceerder, dus ze zijn meer zichtbaar onder de huid. Spieren ontwikkelen zich ook sterker, maar de meeste mannen vinden dit geen bezwaar.

Ook hier krijg je niet direct stevige spierballen, als je een normale kickbokstraining volgt. De meeste mensen die hier voor willen gaan, zorgen daarvoor door zelf meer krachttraining te doen.

Hoe-helpt-kickboxen-spieropbouw

En dat is natuurlijk ook altijd mogelijk. Zeker als je bij Delda Sport komt trainen, bespreken we wat jij wilt bereiken met het kickboksen. Daar kan de training op aangepast worden. Wil je meer en krachtiger spieren of juist alleen wat sterker worden, wij helpen je om je doelen te bereiken.

Kickboksen voor sterke spieren

Bij Delda Sport helpen we je niet alleen om te leren kickboksen, maar ook om je persoonlijke doelen te bereiken. Dus als je meer spieren wilt kweken, sterker wilt worden, of juist wilt afvallen en een strak lichaam wilt krijgen, dan gaat de trainer met jou aan de slag.

Voor je aan je training begint ga je met de trainer in gesprek om jouw doelen duidelijk te krijgen. Met deze informatie kan de trainer een programma voor jou samenstellen. Zo werk je elke keer dat je komt kickboksen, naar je eigen doel toe.

Kickboksen bij Delda Sport

Kom je kickboksen bij Delda Sport, dan kun je kiezen voor 1 op 1 lessen. Tijdens deze trainingen krijg je alle aandacht en kun je heel snel je doel bereiken. De trainer geeft je feedback, tips en zorgt voor alle motivatie die je nodig hebt.

We bieden ook small group trainingen aan. Dan sport je samen in een groepje van maximaal 6 mensen. Klein genoeg om lekker aan de slag te gaan, maar niet zo groot dat de aandacht van de trainer teveel verdeeld is.

Je traint in onze luxe PT studio. Hier heb je de ruimte om lekker te trainen, de privacy (omdat je nooit met meer dan 6 mensen bezig bent) en de rust. Zo kun je alles uit je training halen wat erin zit.

Bekijk onderstaand filmpje om een rondleiding door de studio te krijgen:


Het voordeel van deze manieren van trainen is dat je veel meer persoonlijke aandacht krijgt. Motivatie en plezier zijn in onze ogen heel belangrijk om te blijven sporten. Hoe vaak ben je niet een sport begonnen en gaf je het na verloop van tijd weer op?

Dat zal bij Delda Sport niet gebeuren. Wij bieden je een afwisselend, uitdagend en leuk programma aan. Je zult merken dat je hiermee wel je doelen kunt bereiken, en elke week weer graag komt sporten.

Dus ben jij op zoek naar een manier om sterker te worden of om een mooi en strak lichaam te krijgen? Lukt het je niet door thuis te oefenen of houd je sporten nooit lang vol? De trainers van Delda Sport kunnen je helpen.

Als je meer informatie wilt of graag een afspraak wil maken met een van onze trainers, laat dan je gegevens achter in onderstaand formulier. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: