Hoe blijf je gezond en sportief in drukke tijden?
20 december 2017 

Hoe blijf je gezond en sportief in drukke tijden?

In drukke tijden is het lastig gezond en sportief te blijven. Zoals in december rond de feestdagen, maar ook als je veel werk te doen hebt, lange avonden zit te vergaderen of als je partner ziek is. Maar het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Blijf gezond en sportief met deze tips:

1. Plan een uurtje sporten in

In periodes waarin het werk zich opstapelt, is sporten datgene wat je ongewild laat vallen. Het komt er niet van, je moet eerst zorgen voor werk, boodschappen, je kinderen… Maar hoe meer je het uitstelt, hoe lastiger het is om het weer op te pakken.

Sportief in drukke tijden

Daarom zou je sporten ook moeten inplannen in je agenda. Maak het belangrijk en je zult merken dat het je zelfs helpt in drukke tijden. Sporten geeft energie en ruimte in je hoofd. Je zorgt voor het ontladen van spanning, waardoor je de drukte beter aankunt.

2. Gezonde snacks en gezond eten

Zorg dat je in je tas wat gezonde tussendoortjes stopt. Als je lang gewerkt hebt en de tijd vergeten bent, grijpen mensen gemakkelijk naar ongezonde fast food of snoep. Het is geen wonder dat je honger hebt, maar kies iets gezonds: nootjes, fruit of een bakje yoghurt.

Ook je avondeten is belangrijk. Het geeft je veel energie en belangrijke voedingsstoffen om je de dag door te helpen. Koken kost wel tijd, en dus schiet het er nog wel eens bij in. Kook slim door grotere maaltijden in een keer te maken en die in te vriezen.

Zo voorkom je dat je weer een pizza bestelt of een kant en klare maaltijd uit de supermarkt plukt.

3. Sport kort

Lukt het je niet naar de sportschool te gaan of heb je geen tijd om lang te sporten? Beter kort gesport dan helemaal niet. Je kunt thuis een intensieve HIT training doen, waardoor je toch even je lichaam lekker aan het werk zet.

Gezond in drukke tijden

Hiermee geef je je zelf toch een kleine boost, je hart moet goed werken en al je spieren komen in actie. Wedden dat je daarna echt beter voelt?

4. Zorg voor rust

Om te zorgen dat je niet bezwijkt onder de druk, is rust ook belangrijk. Je agenda staat vol afspraken en ook thuis heb je van alles te doen. Maar om een hoog tempo vol te houden, moet je af en toe een stapje terug doen.

Neem je rust: kies voor een momentje op de bank, maak een rustige wandeling of neem een lange douche. Doe in ieder geval iets dat alleen voor jou is. Zo voorkom je stress en geïrriteerdheid.

Een goede sport om je hoofd leeg te maken is kickboksen. Wil je hier meer informatie over, laat dan je gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: