Help je spieren herstellen met deze tien voedingsmiddelen
01 januari 2018 

Help je spieren herstellen met deze tien voedingsmiddelen

Goede voeding kan helpen bij spierherstel na het sporten. Wist je dat gewone groente en fruit zoveel gezonde stoffen bevatten dat je elke dag gemakkelijk alle belangrijke voedingsstoffen binnen kunt krijgen? Yoghurt, ananas of honing, zorg dat je het snel in huis haalt!

Extra eiwitten en vitamines in een handomdraai

Om van deze voeding genoeg binnen te krijgen hoef je niet eens ingewikkelde maaltijden te koken. Een lekker bakje yoghurt, een makreelfilet bij je lunch of een handje amandelen na het sporten: je zorgt gemakkelijk voor extra eiwitten en vitamines.

Deze 10 voedingsmiddelen helpen je om je lichaam gezond en fit te houden en stimuleren het spierherstel.

Limoen: dit kleine vruchtje bevat enorm veel kalium. Dit gaat spierkramp tegen. Er zit ook veel vitamine C in, dat een boost geeft aan je weerstand en stoffen die ontstekingsremmend werken. Knijp een limoen leeg boven je waterfles en je hebt niet alleen een lekker smaakje voor je water, maar krijgt er ook extra gezondheidsvoordelen door.

Voeding voor spierherstel

Tuinbonen: Boordevol ijzer, geven tuinbonen je meer zuurstof voor tijdens het sporten. Het helpt ook tegen vermoeidheid en een slap gevoel. 100 Gram tuinbonen bevatten de totale hoeveelheid vitamine B die je per dag nodig hebt. Dat geeft je veel energie.

Ananas: Bevat veel vitamine C voor de aanmaak van nieuw weefsel. Bevat ook een reeks van de B vitamines, vitamine E en bromelaïne, dat de vertering van eiwitten stimuleert.

Banaan: bananen hebben een hoog gehalte aan kalium en vitamine B6. Dit maakt je alert, helpt prikkels doorgeven aan je hersenen en verlaagt je bloeddruk. Kalium zorgt ook voor een vermindering van spierkrampen.

Amandelen: Hier zitten veel antioxidanten in, die helpen tegen vermoeidheid.

Honing: Een wondermiddel dat ontstekingsremmend werkt, het zorgt ervoor dat je minder kans hebt op spierpijn. Honing werkt schimmel- en bacteriewerend.

Spierherstel voeding

Griekse yoghurt: Een bakje Griekse yoghurt bevat twee keer meer eiwitten dan gewone yoghurt!

Waterkers: dit kleine groene plantje kun je rauw door je salade doen. Het smaakt lekker pittig, bevordert de spijsvertering, maar bevat ook veel btacaroteen en vitamine E, wat zorgt voor een sneller spierherstel.

Makreel: een filet makreel bevat 20 gram eiwit en veel vitamine B voor meer energie.

Kokosnoot: een verse kokosnoot bevat veel mangaan. Dit mineraal zet enzymen in werking, die eiwitten omzetten in energie.

Met deze 10 voedingsmiddelen geef je je gezondheid een boost en zorg je voor een versneld spierherstel. Een must dus voor elke sporter.

Kickboksers kunnen ook veel baat hebben bij eiwitrijke voeding. Een kickbokstraining is intensief en vraagt zowel kracht als uithoudingsvermogen.

Heb je vragen over sporten, voeding of kickboksen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: