Fitness oefeningen afvallen

Ben jij op zoek naar fitnessoefeningen om af te vallen? Er zijn veel verschillende sporten en oefeningen waarmee je gewicht kunt verliezen. Je kunt naar de sportschool gaan of thuis fitnessoefeningen doen. Het kan allebei goed helpen om die kilo’s kwijt te raken.

Gewicht-kwijtraken-oefeningen

Thuis trainen

Is je werk te druk of heb je geen geld voor een sportschool abonnement, dan is thuis fitnessoefeningen doen een goed alternatief. Kies een ruimte uit waar je vrij kunt bewegen en plan je trainingen in je agenda in.

Er zijn meerdere sporten die je kunt gebruiken om af te vallen.

Fitnessoefeningen:

Deze kun je doen met of zonder gewichten. Je kunt dumbbells of kettlebells gebruiken om de oefeningen zwaarder te maken, maar ook trainen zonder gewichten is een goede optie. Je gebruikt vaak je eigen lichaamsgewicht en dat werkt prima.

Zoek op internet naar oefeningen om af te vallen. Je kunt een trainingsschema gebruiken om je te helpen om elke keer vooruit te gaan. Doe bijvoorbeeld burpees, lunges, sit-ups en planken om meer vet te verbranden.

Bekijk de website www.strongfitcommunity.nl voor het vinden van de juiste fitness materialen.

Trainen met fitness apparaten:

Vind jij trainen op een fitnessapparaat makkelijker of leuker? Dan kun je kiezen voor een crosstrainer of een roeimachine. Het voordeel van deze apparaten is, dat ze je een full body workout geven.

Dat betekent dat je tijdens het trainen alle spieren van je lichaam nodig hebt: benen, armen, billen en buik. Je verbrandt er een hoop calorieen mee, wat goed uitkomt als je wilt afvallen. Gebruik er een trainingscomputer bij, die je kunt instellen op jouw doel.

Kickboksen:

Van oorsprong een vechtsport, wordt het kickboksen tegenwoordig gedaan als fitnesstraining. Het is erg leuk om te doen en je verbrandt er van alle hier genoemde sporten het meeste calorieën mee.

Tijdens het kickboksen ben je constant in beweging, je traint al je spieren en krijgt er een killer conditie door. Kijk online voor oefeningen, of schaf de thuiscursus Kickboks Masters aan.

Afvallen-kickboksmasters

In deze cursus leer je in 18 modules alle ins en outs van het kickboksen. Je leert lekker in je eigen tempo, de uitleg is altijd helder en alle bewegingen worden voorgedaan. Zo weet je zeker dat je alles goed leert!

Trainen in de sportschool

Naar de sportschool gaan om te trainen, heeft als voordeel dat je altijd om instructie kunt vragen. Dat helpt je om de oefeningen goed uit te voeren. Een goede uitvoering is van belang om het risico op blessures te verkleinen en om zeker te weten dat je de juiste spieren traint.

In de sportschool kun je ook trainen op fitnessapparaten. Het voordeel is dat je daar over het algemeen meer keus hebt dan thuis. Je kunt cardiotraining afwisselen met krachttraining.

Train op:

 • Loopband
 • Hometrainer
 • Crosstrainer
 • Roeitrainer
 • Spinningfiets
 • Krachtstation
 • Een grote hoeveelheid verschillende gewichten

Kickbokslessen

Je kunt er ook voor kiezen om lessen te nemen en een goede sport om te leren is kickboksen. Net als thuis kun je deze sport doen als full body workout. Bij Delda Sport bieden we Small Group training aan (groepjes die niet groter zijn dan 8 personen) en privé trainingen.

Kickboksoefening-afvallen-fitness

Het voordeel van kickbokslessen bij Delda Sport volgen is:

 • Goede uitleg, zodat je snel de technieken onder de knie hebt.
 • De trainer helpt je doorzetten, daardoor kun je verder komen en makkelijker grenzen verleggen.
 • Je leert in je eigen tempo.
 • Een training die is afgestemd op jouw doelen.

Voor je begint met je training krijg je een gratis intakegesprek, waarin je aangeeft wat je wilt bereiken. Wij helpen je om dat doel te bereiken. Is dit wat jij ook wilt? Vraag dan nu jouw gratis intakegesprek aan door je gegevens hieronder achter te laten.

Gratis intake >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: