Welk excuus verzin jij om niet te sporten?
14 juni 2021 

Welk excuus verzin jij om niet te sporten?

Het meest gehoorde excuus dat mensen verzinnen om niet te sporten, is dat ze geen tijd hebben. Alleen is het zo dat iedereen tijd heeft. Het gaat er om waar je je tijd en energie in steekt. Dat heb je zelf in de hand. Regelmatig sporten lukt als je een leuke sport vindt en er tijd voor vrijmaakt.

Geen tijd of geen zin om te sporten?

Lukt het jou niet om te gaan sporten? Heb je geen tijd? Te druk met werk, kinderen, afspraken met vrienden en familie? Maar dat is echt een excuus. Niemand is 24 uur per dag druk. Daarbij komt dat de keuze om te gaan sporten, een belangrijke is. Maak jij geen tijd vrij voor je gezondheid?

Wie goed kijkt naar zijn dag, zal beseffen dat je heel wat tijd verdoet op je smartphone. Van appjes beantwoorden tot nieuws sites afstruinen, daar gaat heel wat tijd in zitten. In principe komt tijd vrijmaken voor sporten neer op discipline.

Wil jij regelmatig gaan sporten, maar is dat nog niet gelukt? Neem deze drie regels ter hand, zodat je voortaan met plezier en enthousiast gaat bewegen:

1. Maak je gezondheid een prioriteit

Hoe belangrijk is je gezondheid? Dat is simpel: het is het belangrijkste in je leven. Zonder gezondheid kom je niet ver. Als je een reden nodig hebt om je te motiveren zou dat het kunnen zijn. Sporten helpt je spieren te versterken en houdt je lichaam fit.

Het kost discipline om regelmatig te sporten. Maar als je je gezondheid als belangrijk ziet, is dat niet zo moeilijk. Prik een tijd in de dag waarop je anders televisie zou kijken of een loos moment voor je naar je werk gaat. Maak een afspraak met jezelf en wijk daar niet vanaf. Want je training is belangrijk!

2. Zoek een sport waar je blij van wordt

Maak het jezelf gemakkelijk om je aan je discipline vast te houden en zoek een sport die je leuk vindt. Wie zegt dat zoiets niet bestaat, heeft nog niet genoeg geprobeerd. Er zijn zoveel sporten, er is echt wel iets waar jij voor kunt gaan.

De enige manier om erachter te komen of een sport iets voor je is, is door het uit te proberen. Ga op avontuur en vraag proeflessen aan. Vind je die sport waar je met plezier naartoe gaat, dan is het ook niet zo moeilijk om regelmatig te trainen.

3. Maak tijd

Als je zegt dat je geen tijd hebt, dan heb je niet goed naar je tijdsbesteding gekeken. Iedereen heeft tijd. Het is een goed idee om eens te kijken naar wat je doet op een dag. Zo kun je bijhouden hoeveel tijd je kwijt bent met sociale media, televisie kijken en rondsurfen op internet.

De gemiddelde Nederlander besteedt hier per dag anderhalf uur aan. Meestal voel je je na zoveel tijd met je smartphone in je hand helemaal niet zo happy met jezelf. Probeer in plaats daarvan eens een half uur te sporten. Zeker weten dat je je daarna weer vol energie, wakker en blij voelt.

Het gaat er dus om om je tijd anders in te delen. Zoals gezegd zou je je gezondheid een prioriteit moeten maken. Dan kun je beter keuzes maken die je vooruit helpen. Besteed dus iets minder tijd aan online zijn en wat meer tijd aan bewegen.

Hulp bij het sporten

De discipline om te gaan sporten, vind je door eerlijk te zijn tegen jezelf. Geen tijd om te sporten? Dat is waarschijnlijk gewoon niet waar. Je gezondheid heb je zelf in de hand. Je kunt daar zelf de juiste beslissing in nemen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bij Delda Sport kun je trainen onder begeleiding van een personal trainer. Vraag een gratis intakegesprek aan. Wij helpen je met vragen op het gebied van voeding, sport en gezondheid.

Gratis intakegesprek >>

Mina
Door

Mina

op 13 Dec 2023

Nee, ik sport niet. Ik heb in mijn schooljaren "bewegingsonderwijs" moeten ondergaan. Die ervaring heeft me gemotiveerd om de rest van mijn leven alle sportfaciliteiten en sportactiviteiten te mijden als de builenpest.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: