De 8 meest gemaakte fouten bij het kickboksen

Ken jij deze veel gemaakte fouten bij het kickboksen al? Of maak je ze misschien zelf wel? Als je alles uit je kickbokstraining wilt halen, probeer deze fouten dan te vermijden. Met de hulp van een goede trainer weet je ook zeker dat je op een goede manier bokst.

Fouten-bijhet-kickboksen

De 8 meest gemaakte fouten

1. Je hebt gespannen schouders

Om soepel te kunnen bewegen en goed kracht achter je stoten te kunnen zetten, is het belangrijk dat je schouders ontspannen zijn. Veel mensen spannen hun schouders echter onbewust aan. Dit kost ook nog eens veel energie. Probeer ze losjes te laten, zodat je armen vrij kunnen bewegen.

2. Teveel krachttraining

Kickboksen vraagt zowel kracht als conditie. Veel kickboksers gaan voor de kracht en vergeten hun conditie te trainen. Toch is dit ook heel belangrijk, om het boksen goed vol te kunnen houden. Het is niet de bedoeling dat je na vijf minuten buiten adem bent.

3. Kickboksen zonder bandages

Ze zitten strak, het kost veel tijd om ze om te doen, maar kickboksen zonder bandages kan ervoor zorgen dat je blessures aan je handen of polsen oploopt. Bandages maken je handen steviger en beschermen de botten van je hand en pols. Ga dus zeker niet kickboksen zonder.

 Fouten-kickboksen-bandages-1

4. Je laat je armen teveel hangen

Dit is een van de meest gemaakte fouten: je handen zakken tijdens het trainen omlaag. Hierdoor kun je je nooit op tijd verdedigen tegen stoten, of je nu wel of niet met sparren traint. Het is de bedoeling dat je je handen omhoog houdt. Hiervoor zul je sterke armspieren moeten kweken.

5. Je gebruikt niet de juiste handschoenen

Kickbokshandschoenen zouden van goede kwaliteit moeten zijn, dan bieden ze de meeste bescherming. Lichte handschoenen geven je het voordeel dat je snel bent, maar hoe zwaarder, hoe beter beschermd je bent.

6. Geen aandacht voor het voetenwerk

Hoe je staat is uitermate belangrijk om een goede kickbokser te kunnen zijn. Je zwakke kant staat naar voren, zodat je met je sterke kant kunt stoten of trappen. Je moet er ook op letten dat je voeten niet te dicht, maar ook niet te ver uit elkaar staan.

7. Trainen met een partner

Zaktrainen is goed om je conditie en kracht op te bouwen, maar kickboksen met een tegenstander daagt je meer uit. Je moet op de bewegingen van de ander letten, je moet je stoten beter richten en letten op de timing. Daar leer je veel van.

Fouten-tijdens-kickbokstraining

8. Warming up en cooling down overslaan

Het kost tijd om op te warmen en ook om je lichaam te laten afkoelen. Toch zijn deze heel belangrijk om goed je sport te kunnen beoefenen. Opgewarmde spieren kunnen veel beter presteren. Ze hebben de kracht en energie om explosief en soepel e kunnen bewegen.

Sporten zonder warming up vergroot het risico op blessures, zoals overbelasting. De cooling down is nodig om je lichaam te laten herstellen. Dit zorgt ervoor dat je de dag erna minder spierpijn hebt en ook weer lekker kunt trainen.

Leren kickboksen bij Delda Sport

Maak jij sommige van deze fouten? Veel zijn te voorkomen door te trainen bij een goede sportschool, onder begeleiding van een ervaren trainer. Deze kan je helpen bij je houding en je voetenwerk. Hij of zij zal erop letten dat zowel je verdediging als je aanvallen goed in orde zijn.

Ga je bij Delda Sport trainen, dan ga je sporten met een personal trainer, in kleine groepjes of individueel. Het voordeel is dat je er dus zeker van kunt zijn, dat je de kickbokstechnieken helemaal goed onder de knie krijgt. De trainer zal je feedback geven wanneer je dat nodig hebt.

Lijkt je het ook wel wat om te leren kickboksen onder de begeleiding van een personal trainer? Vraag dan nu een gratis intakegesprek aan.

Intakegesprek >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: