De 7 superfoods die je niet vaak hoort, maar absoluut werken
23 augustus 2019 
in Voeding

De 7 superfoods die je niet vaak hoort, maar absoluut werken

Er zijn superfoods die je goed kunnen helpen, maar die niet erg bekend zijn. Een superfood is een voedingsmiddel dat zeer rijk is aan bepaalde voedingsstoffen, zoals antioxidanten, eiwitten, mineralen of vitamines.

De nodige extra’s voor sporters

Zeker als je veel sport, kan je lichaam toch wel wat extra’s gebruiken. Doe je regelmatig aan krachttraining, dan krijgen je spieren veel te verduren. Maar ook andere sporters vragen veel van hun lichaam en met superfoods kun je lijf een flinke boost geven.

Dit zijn de 7 superfoods die je eens zou moeten proberen:

1. Granaatappel

De granaatappel is rijk aan verschillende vitamines, zoals A, B en C. Maar het heeft nog andere bijzondere eigenschappen, zoals het feit dat het helpt om het vet rondom je middel kwijt te raken. Het heeft een hoog gehalte van antioxidanten. Deze remmen de verschijnselen van het ouder worden en beschermen de cellen van je lichaam. Granaatappels helpen om het cholesterolgehalte in bloedvaten te verlagen. Het meeste voordeel heb je van de pitjes, granaatappelsap bevat veel suiker.

2. Amandelen

Als sporter zijn amandelen het ideale tussendoortje: ze zijn zeer rijk aan eiwitten, wat natuurlijk waardevol is als je je spieren wilt helpen herstellen na een training. Ze bevatten gezonde vetten en niet veel koolhydraten. Door amandelen te eten, help je je cholesterolhuishouding in balans te komen, wat helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Amandelen-gezond-sporters

3. Kersen

Drink jij al gezond kersensap? Dit sap bevat fenolen, zoals cyanidin 3-glucosylrutinoside en cyanidin 3-rutinoside. Deze stoffen helpen de spieren te herstellen na een zware inspanning. Uit onderzoek (helaas wel van een fabrikant van kersensap) blijkt dat dit beschadiging van spierweefsel helpt voorkomen en daardoor de kans op spierpijn verkleint. Ook kunnen stoffen in kersensap helpen bij slaapproblemen. Een betere nachtrust is natuurlijk ook goed voor spierherstel.

4. Melk

Omdat melk rijk is aan eiwitten, is het een geweldige sportdrank. Door melk te drinken na je training (een halve liter) en een uur later herhaal je dat, dan bevordert dat de opbouw van spieren en het helpt je om vet af te breken. Melk is ook erg goed om je lichaam weer van vocht te voorzien en presteert op dit gebied zelfs beter dan de bekende sportdrankjes en water.

5. Bier

Uit recente onderzoeken blijkt dat ook bier goed kan zijn voor de gezondheid. Mensen die bier drinken hebben 40% minder kans op hartziekten, dan mensen die het niet drinken. Het voordeel is dat het minder calorieën bevat dan bijvoorbeeld sinaasappelsap. Mensen die gematigd bier drinken, hebben minder kans op diabetes type 2. Het helpt om je lichaam snel te hydrateren en bier is ook nog eens een goede bron van silicium, dat goed is voor een sterk skelet. Aangeraden wordt om niet meer dan een glas bier per dag te drinken.

6. Vis

Grote stukken vlees, biefstuk en kip, worden vaak geassocieerd met krachtsporters. Maar wil je ook nog graag een gezond gewicht behouden of afvallen, dan is vis een betere bron van eiwitten. Daarnaast bevat vis jodium, taurine (nodig voor een goede werking van het hart en de zenuwen), fosfor, B-vitamines, zoals B12 en B6 en vitamine A en D.

Vis-goede-superfood

7. Green Coffee Bean

De groene koffieboon is ongebrand. Dat betekent dat ze een daadwerkelijk andere structuur hebben en ook chemisch is de samenstelling ander. Groene koffiebonen bevatten het stofje GCA (chlorogeenzuur) en dat helpt bij het afvallen. Het zorgt ervoor dat je spieren meer glucose kunnen opnemen, waardoor je sneller zult afvallen. Ook stimuleert het de verbranding van lichaamsvet.

Gezonde voeding blijft belangrijk, ook al neem je superfoods. Wil je graag afvallen en zou je daar hulp bij willen? Een personal trainer van Delda Sport helpt je met advies op het gebied van voeding en beweging. Maak snel een afspraak!

Contactformulier >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: