Boksen voor vrouwen: Wat zijn de voordelen?

Boksen is ook voor vrouwen een geweldige sport. Er zitten veel voordelen aan verbonden, zoals makkelijker afvallen en een beter zelfbeeld. Boksen kan ook gedaan worden als fitness, zodat je niet met elkaar hoeft te sparren.

De voordelen van boksen voor vrouwen

Zoek jij een goede sport om te doen? Je wilt er misschien mee kunnen afvallen, lekker in je vel komen en het moet ook nog leuk zijn. Dan is kickboksen wel wat voor jou! Misschien twijfel je, maar bedenk dan dat kickboksen geen vechtsport hoeft te zijn.

Vaak voelen vrouwen weerstand tegen boksen of kickboksen, omdat het een vechtsport is. Maar je kunt heel goed kickboksen, zonder dat vechtsportelement. Het sparren wordt dan weggelaten en je voert de trappen en stoten uit als workout.

Bekijk hieronder het filmpje met beelden uit de trainingen die gegeven worden bij Delda Sport.

Vraag je je nog steeds af of kickboksen wel een goede sport is voor vrouwen? Kijk dan eens naar de volgende voordelen.

Voordeel 1: Afvallen

Veel vrouwen zouden graag wat kilootjes kwijtraken. Het kan een van de belangrijkste redenen zijn om te gaan sporten. Kickboksen is hier heel geschikt voor: tijdens een gewone kickbokstraining kun je tot 750 calorieën verbranden.

Dat lukt je niet met zwemmen, voetballen of joggen. Bij het kickboksen ligt het tempo hoog en doe je allerlei verschillende oefeningen. Je lichaam gaat in de hoogste versnelling om vet te verbranden en blijft dit zelfs tot enkele uren na de training nog doen.

Voordeel 2: Meer zelfvertrouwen

Het is helaas zo dat er best veel vrouwen zijn die niet zo positief over zichzelf denken. Vrouwen kraken zichzelf vaak af en hebben niet veel zelfvertrouwen. Kickboksen is een van de weinige sporten die je kunt doen om daar verandering in te brengen.

Omdat het van oorsprong een vechtsport is, leer je voor jezelf opkomen. Je gaat voelen dat je de moeite waard bent. Daarnaast ga je je grenzen verleggen. Je merkt dat je steeds sterker wordt en meer kunt dan je dacht. Dat werkt heel goed voor je zelfvertrouwen!

Voordeel 3: Sterk en fit

Vrouwen hebben vaak veel op hun bordje: werken, zorgen voor de kinderen en dan ook nog het huishouden doen. Niet alleen kan de kickbokstraining een fijn uurtje voor jezelf zijn, waarbij je lekker even stoom kunt afblazen, het helpt je ook fitter te worden.

Door te kickboksen krijg je sterkere spieren en je conditie wordt er veel beter van. Als je regelmatig kickbokst zul je dit merken in hoe energiek je je voelt op een dag. Je bent minder vermoeid en kunt meer hebben. Ook zul je minder risico lopen op blessures.

Meisjes-vrouwen-kickboksschool

Voordeel 4: Minder stress

Bijna iedereen heeft er last van, maar het komt het meeste voor bij vrouwen: piekeren! Vaak komt dit door stress, maar ook een gebrek aan zelfvertrouwen kan de oorzaak zijn. Door te kickboksen kun je veel stress verlichten.

Dit komt omdat je je spieren aan het werk zet, waardoor je stress kunt kwijtraken. Kickboksen zorgt er ook voor dat het gelukshormoon wordt aangemaakt, zodat je lekkerder in je vel komt te zitten.

Voordeel 5: Doorzetten

Ervaren dat je meer kunt dan je dacht: dat is wat kickboksen je leert. De oefeningen zijn soms best pittig, maar je zult merken dat je elke keer verder komt. Daardoor leer je doorzetten, zelfs als het moeilijk is.

Voordelen-boksen-voor-vrouwen

Leren kickboksen?

Ben je nieuwsgierig geworden of kickboksen ook voor jou wat is? Ga dan op zoek naar een goede sportschool bij jou in de buurt. Let dan goed op, of ze kickboksen aanbieden zonder te sparren. Zodat je het kunt doen als full body workout.

Bij Delda Sport kun je leren kickboksen onder begeleiding van een personal trainer. We bieden zowel privélessen als lessen in kleine groepjes aan. Kom eens kennismaken. Heb je nog vragen, stel die in het formulier hieronder. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: