Boksen voor beginners: Dit moet je weten

Als je wilt gaan boksen, is het handig om te weten wat er bij boksen komt kijken. Een nieuwe sport is leuk om te doen. Begin goed voorbereid aan het boksen en krijg de beste tips om je sportschool uit te zoeken en welk materiaal je nodig hebt.

Op zoek naar een goede sportschool

Welke sport je ook gaat doen, het is belangrijk om uit te zoeken waar je gaat sporten. Want dat zal voor een groot deel bepalen hoe snel je je nieuwe sport onder de knie krijgt, of je veilig kunt sporten en hoeveel plezier je eraan zult beleven.

Beginners-boksen-Ditmoetjeweten

Dus als je gaat boksen, kijk dan niet alleen of de sportschool in de buurt ligt, maar let ook op de volgende punten:

  1. Hebben de trainers een goed diploma?
  2. Wil je kickboksen als workout of wil je ook sparren (met elkaar de stoten en trappen oefenen)?
  3. Wordt er goed gelet op de veiligheid?
  4. Voel je je er op je gemak en spreekt de manier van lesgeven je aan?
  5. Is het er schoon en wordt het materiaal goed onderhouden?

Ga eens kennismaken op de sportschool waar je interesse in hebt. Nemen ze er de tijd voor je? Als het klikt, dan kun je een proefles nemen.

Wat voor les neem je?

Als je wilt gaan (kick)boksen, dan kun je kiezen wat voor soort les je wilt nemen: een groepsles of een privéles. Groepslessen zijn vaak goedkoper en als je samen met anderen wilt sporten, is dat een goede optie.

Privélessen kunnen echter ook een goede keuze zijn. In een privéles kan een trainer alle technieken goed aan je uitleggen en je direct feedback geven.

En in een privéles kun je leren op je eigen tempo. De trainer hoeft geen rekening te houden met anderen. Dus leer jij snel, dan ga je supersnel vooruit. Heb je juist wat meer tijd en uitleg nodig, dan is dat ook geen probleem.

Als je een sportschool uitkiest, is het dus goed om even na te denken over het soort les dat je wilt. Bij Delda Sport kun je privélessen nemen of trainen in kleine groepjes. Hierin sporten niet meer dan zes mensen met elkaar samen.

Wat heb je nodig om te kickboksen?

Kickbokshandschoenen

Als eerste heb je kickbokshandschoenenen nodig. Deze beschermen je polsen, je knokkels en vingerkootjes. Ze moeten goed passen, dus je zou het beste je nieuwe handschoenen gaan uitproberen voor je ze koopt. Als beginner zijn handschoenen met klittenbandsluiting het makkelijkst.

Beginners-boxen-Ditmoetjeweten

Scheenbeschermers

Tijdens het kickboksen deel je trappen uit. Je schenen bescherm je met scheenbeschermers. Deze vangen de klappen op. Zorg ervoor dat ze goed om je been passen en niet gaan draaien of schuiven. Ze zijn er in leer of kantoen.

Zwachtels

In je handschoenen draag je zwachtels. Deze zijn een extra steun voor je knokkels en polsen en zorgen voor meer stevigheid. Je doet ze om voor de training begint.

Voordelen van kickboksen

Voor iedereen die nog twijfelt of hij of zij aan kickboksen moet gaan beginnen: het is een prachtige sport, die je echt veel kan geven. Kickboksen geeft je een fit en sportief lichaam, het helpt je grenzen te verleggen, je wordt er sterk en lenig van.

Kickboksen kan je helpen als je problemen hebt met je zelfvertrouwen. Het helpt je om weer lekker in je vel komen en je goed voelen over jezelf. Dus wat houdt je nog tegen?

Vraag meer informatie aan over kickboksen en kickboklessen bij Delda Sport. Laat je gegevens hieronder achter en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: