Wat je beter niet meer als ontbijt kunt nemen
14 december 2017 
in Voeding

Wat je beter niet meer als ontbijt kunt nemen

Wil je weten wat je beter niet meer als ontbijt kunt nemen? We nemen als ontbijt vaak eten en drinken dat eigenlijk helemaal niet zo gezond voor ons is. Neem jij elke ochtend koffie, yoghurt met een smaakje, muesli of kant en klare sandwiches? Misschien wordt het tijd om over te stappen op iets anders.

Niet meer als ontbijt

Ontbijten met koffie

Kun je niet wakker worden zonder kopje koffie? Koffie op een nuchtere maag heeft invloed op je hongergevoel. Dus als je koffie drinkt als vervanging van een ontbijt is dat niet zo handig. Een uur later krijg je alsnog honger en heb je waarschijnlijk niet iets gezonds om te eten.

Koffie op zich is niet zo slecht, maar zorg dat je eerst iets in je maag hebt. Neem als ontbijt een bakje naturel yoghurt of een boterham. Of als je dan toch alleen koffie neemt, zorg dat je dan iets meeneemt naar je werk, dat je na een uurtje kunt opeten.

Yoghurt met of zonder muesli

Yoghurt is een gezonde zuivel om als ontbijt te eten. Maar aan yoghurt met een smaakje is vaak niets natuurlijks meer te vinden. Er zitten suikers in of chemische suikervervangers. Het smaakje is niet meer dan een aroma. Kies voor naturel yoghurt en voeg zelf wat fruit toe. Het is nog veel lekkerder ook.

Eet je muesli in je yoghurt? Lees dan de verpakking er eens op na. Let vooral op de hoeveelheid suiker die erin zit. 20 tot 30 Gram suiker per 100 gram is geen uitzondering. Daarbij bevat de meeste muesli niet veel eiwitten of vezels.

Hierdoor zul je in de loop van de ochtend snel weer honger krijgen. Kies voor havermout, of voor een muesli met minder suiker en volwaardige granen.

Beter niet als ontbijt

Voorverpakt brood

Een snelle boterham bij het tankstation of het treinstation lijkt een goede keuze. Er zit kaas op en soms zelfs sla. Maar deze boterhammen zijn alles behalve gezond. Er zit teveel zout in, ongezonde vetten en het brood is is niet erg voedzaam.

Kies voor volkoren brood dat je de avond ervoor al belegt, neem een gekookt of gebakken ei mee of maak een gezonde omelet met wat groente.

Sommige mensen vinden ontbijten teveel tijd kosten. Maar om de dag te beginnen heb je wel iets voedzaams nodig. Een boterham smeren of een bakje yoghurt klaarmaken, kost maar enkele minuten. Je geeft je lichaam hiermee een goede start.

Heb je vragen over gezond ontbijten of over voeding in het algemeen? Of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: