De beste Nederlandse mannelijke kickboksers ooit

De beste Nederlandse mannelijke kickboksers ooit

Wie zijn de 5 beste Nederlandse mannelijke kickboksers? Nederland is een land waar goede kickboksers vandaan komen. Wie heeft er niet van Badr Hari en Rico Verhoeven gehoord? Ze vechten op topniveau en laten zien dat Nederland op sportgebied niet genegeerd kan worden.

Kickboksen in Nederland

Nederlandse kickboksers doen het goed. Er komen vooral grote namen voor in de zwaargewicht klasse, maar onze kickboksmannen weten in alle klassen naam te maken. Dat is eigenlijk best opvallend. Hoe komt het dan ons kleine landje grote kickbokser voortbrengt?

Beste kickboxers Nederland ooit

In de jaren zestig en begin jaren zeventig waren het vooral Thaise, Oost Europese en Amerikaanse kickboksers die de dienst uitmaakten. Maar daar kwam opeens verandering in. Dit kwam vooral door goede trainers, zoals Cor Hemmers en Thom Harinck.

Er werden goede sportscholen opgezet, o.a. door Jan Plas. Deze Nederlander had zelf getraind in Japan met de nationale kampioenen. Hij richtte zijn sportschool op en de Nederlandse Kick-Boxing Bond. Jan Plas heeft een hele reeks aan grote namen opgeleid.

7 ultieme tips om een betere kickbokser te worden

Wil je 7 ultieme tips ontvangen die jou helpen om een betere kickbokser te worden?
Klik dan op de onderstaande link en ontvang de tips direct van Celeb kickbokstrainer Danny Delvers”

Bekijk Winnen met kickboksen >>

 

 

1. Rob Kaman

Hij was pas 22 jaar toen hij internationaal doorbrak. Rob Kaman, ook wel Mr. Lowkick genoemd, trainde bij Jan Plas in zijn sportschool Mejiro Gym. Hij werd in 1983 de eerste Europeaan die de WKA wereldtitel won en versloeg meerdere Thaise kampioenen.

De Japanners vroegen hem in 1987 om eens in hun land te komen vechten. Dat doet hij en hij staat tegenover Lakchart, een Thaise vechter die hij al eerder versloeg. Hij slaat hem in de eerste ronde al knock-out.

In onderstaande film kun je hoogtepunten uit de carrière van Rob Kaman zien.

In Japan zijn ze groot fan van hem. De beroemde kickbokser gaat zelfs in enkele films acteren, waarvan een met Jean Claude van Damme. In 1995 zette hij nog de K-2 op zijn naam maar in 1999 zette hij een punt achter zijn carriere.

2. Peter Aerts

Deze in 1970 geboren Eindhovenaar heeft als bijnaam de Lumberjack (Houthakker). Hij was 19 toen hij zijn eerste wereldtitel kickboksen op zijn naam zette. Hij vocht in 1993 zijn eerste K-1 gevecht en in de jaren daarna heeft hij bijna in alle eindtournooien gestaan.

Aerts vocht 6 keer tegen Zuid Afrikaan Mike Bernardo, en Aerts won drie keer. Bijzonder detail is dat ze in 1998 tegenover elkaar stonden. Bernardo was erg gelovig en Aerts, die dit wist, droeg een shirt met de cijfers 666 erop. Hij won het gevecht van Bernardo en uiteindelijk ook de finale.

Hij versloeg Andy Hug binnen 2 minuten met een knock-out door een high kick. In 2006 en 2007 kon Aerts voor de vierde maal de K1 titel winnen, maar verloor beide keren van Sem Schilt. Aerts wordt beschouwd als een van de allerbeste zwaargewicht kickboksers van Nederland.

3. Rico Verhoeven

Rico Verhoeven, een lange, stevig gebouwde reus met het karakter van een brave schooljongen. Hij begon met kickboksen toen hij 7 jaar was en leerde de fijne kneepjes van zijn vader. Toen hij 16 was moest hij al uitkomen tegen volwassenen, vanwege zijn lengte en gewicht.

Hoewel hij nog jong is, heeft Rico al veel grote namen verslagen. Denk aan Peter Aerts, Eroll Zimmerman en Gökhan Saki. Hij heeft tot nu toe zo’n 62 keer in de ring gevochten, en heeft 51 keer gewonnen. Hij sloeg zijn tegenstander 14 keer knock-out.

Beste kickboksers Nederland ooit

Op zijn 19e kan Rico al meevechten in het K1 tournooi op topniveau. Hij plaatst zich gemakkelijk voor de volgende rondes, maar zijn vader trekt hem terug. Hij vindt Rico nog te onervaren en wil hem beschermen. Rico gaat daarna trainen met Dennis Krouweel.

In 2013 vecht Rico in het Glory wereldkampioenschap en wordt op zijn 24e wereldkampioen kickboksen. Na 5 titelgevechten is hij dat nog steeds. Hij traint nu met Tyson Fury, die hem leert zijn technieken te perfectioneren.

Rico staat bekend om zijn bedachtzaamheid en vriendelijke karakter. Hij wordt gezien als de ideale ambassadeur van het kickboksen.

4. Remy Bonjaski

Remy werd in 1976 geboren in Suriname. Hij was 5 toen hij naar Nederland kwam. Hij is 18 als hij begint te trainen in Mejiro Gym. Zijn eerste gevecht was tegen Overeem en hij won met een technisch knock-out.

Remy ziet het wel zitten om professioneel te vechten en hij stopte met zijn baan. Hij begint full time te trainen. Zijn eerste K-1 gevecht staat hij tegenover Ray Sefo, die al lang kickbokst. De jonge Remy wint tegen alle verwachtingen in met een TKO.

Hierna won Remy vele gevechten, werd wereldkampioen in 2003, verdedigde deze titel in 2004 met succes, maar verloor hem in 2005. In 2007 vocht hij in de K1 World Grand Prix tegen Badr Hari. Bonjasky won dit gevecht op punten, maar verloor in de halve finale van Peter Aerts.

Hier een filmpje waarin je de beste knockouts van Remy kunt bekijken:

Remy heeft het World Grand Prix tournooi drie maal op zijn naam gezet. Hij staat bekend om zijn ondoordringbare verdediging, zijn handelskenmerk de vliegende trap en zijn aanvallen met de knie.

5. Badr Hari

Badr Hari is geboren in Amsterdam en trainde onder Thom Harink, Mike Passenier en Edwin van Os. Onder begeleiding van Harink werd duidelijk dat Hari een groot kickbokstalent was. Hij verloor slechts een partij.

In 2003 moest hij tegen Alexey Ignashov vechten, in de plaats van Melvin Manhoef. Deze Ignashov woog 18 kilo meer dan Hari. Toch stapte hij in de ring, maar verloor op knock-out. Hij kreeg wel veel respect omdat hij het tegen zo’n tegenstander durfde op te nemen.

Beste nederlandse kickboksers ooit

Zijn eerste gevechten als overgestapt is naar andere trainers, zijn wisselend in succes. In zijn gevecht tegen Peter Graham in 2005 gaat Hari knock-out door een rolling thunder. Zijn kaak breekt op meerdere plekken.

In de daarop volgende jaren laat Hari zijn talent zien. Hij wint o.a. van Aerts, Sefo en Zimmerman. In 2008 verliest Hari echter van Bonjasky vanwege onsportief gedrag. Dit zelfde gedrag laat hij helaas ook in 2010 zien, tijdens het gevecht tegen Sem Schilt.

Badr Hari is bezig met een comeback, hij vecht partijen in Dubai en Grozny en heeft in 2016 tegenover Rico Verhoeven gestaan. Hij moest toen helaas opgeven vanwege een gescheurde spier in zijn arm. Begin maart vocht Hari tegen Hesdy, een gevecht dat hij won op punten.

Hari wil graag nog een nieuw gevecht tegen Rico Verhoeven. Eventueel zou hij ook tegenover Jamal Ben Saddik kunnen komen te staan.

Kickboksende vrouwen

We hebben hier de wereldberoemde Nederlandse mannelijke kickboksers uitgelicht, maar natuurlijk zijn er ook geweldige Nederlandse vrouwelijke kickboksers. Denk aan Lucia Rijker, Denise Kielholtz en Jorina Baars.

We zullen hen ook niet vergeten en hier ook nog een blog aan wijden. Het blijkt maar weer dat Nederland niet over het hoofd gezien kan worden, als het over kickboksen gaat. We hebben ontzettend veel talent in ons land!

Heb jij ook talent voor kickboksen of wil je graag uitvinden of je dat hebt? Kom dan trainen bij Delda Sport, waar we je helpen al jouw talenten te ontwikkelen. In onze prive studio kun je met plezier en in alle veiligheid jouw lievelingssport doen.

Wil je meer weten? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: