Beste kickboksschool Amsterdam

Ben jij op zoek naar de beste kickboksschool van Amsterdam? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken, om die te vinden. Waar moet je op letten als je kickboksles wilt krijgen? Hoe weet je of een kickboksschool echt goed is? Lees dit artikel en gebruik de tips om jouw ideale sportschool te vinden.

Hoe vind je een goede kickboksschool?

Heb je besloten dat je wilt gaan sporten en in het bijzonder dat je wilt leren kickboksen, dan moet je natuurlijk op zoek gaan naar de beste kickboksschool. Je wilt graag les van goede trainers, maar je wilt ook dat je je er op je gemak voelt en het naar je zin gaat hebben.

Amsterdam-ideale-kickboksschool

Er zijn een aantal belangrijke punten om op te letten als je op zoek gaat naar een kickboksschool. Met onderstaande lijst kun je elke kickboksschool beoordelen, zodat je diegene vindt die bij jouw wensen past.

Waar op letten als je de beste kickboksschool zoekt

1. Kwaliteit van de trainers

Een goede begeleiding is heel belangrijk bij het sporten. Het helpt je om alles uit het kickboksen te halen, de technieken goed onder de knie te krijgen en op het juiste niveau te trainen. Daarom zou je bij het kiezen van je sportschool, moeten achterhalen of de trainers een goede opleiding hebben.

Dit kun je nakijken op de website of vragen als je eens langsgaat bij de sportschool. Vraag naar welke opleiding ze gevolgd hebben of wat voor diploma’s ze hebben.

2. Locatie

De locatie van de kickboksschool is ook belangrijk. Is deze goed bereikbaar met de auto of het OV? Of ligt de school vlakbij en kun je op de fiets gaan? Het is niet handig als je lang onderweg bent, dat kan op de lange duur een belemmering voor je worden om te gaan sporten.

3. Privacy / Grootte van de groepen

Hoe groot zijn de groepen waarin getraind wordt? Bij sommige sportscholen wordt in behoorlijk grote groepen samen getraind (tot wel 30 mensen). Natuurlijk is sporten in een groep gezellig, maar houd er rekening mee, dat hoe groter de groep is, hoe minder begeleiding je krijgt.

In een grote groep val je niet zo op. Dat betekent ook dat je fouten kunt maken, en dat de trainer dat niet ziet. Zo zul je geen goede feedback krijgen en technieken niet op de juiste manier uitvoeren. In kleinere groepen krijg je meer persoonlijke aandacht en kun je de dingen leren die jij nodig hebt.

Lerenkickboksen-Amsterdam

Een kleinere groep heeft ook als voordeel dat je meer ruimte hebt om te bewegen. Je hoeft niet constant om je heen te kijken en zoeken naar een plek om je trap of stoot uit te voeren. Meer privacy zal je ook meer op je gemak doen voelen.

4. Parkeermogelijkheden

Ga jij met de auto naar de kickboksschool? Let er dan op dat er parkeerruimte is in de buurt van de sportschool. In Amsterdam kan parkeren erg lastig zijn. Het is duur, overvol (geen parkeerplek kunnen vinden) en daardoor kun je er relatief veel tijd mee kwijt zijn.

5. De kickboksschool die past bij jouw doelen

Vraag je af wat je doel is bij het kickboksen. Deze sport is van oorsprong een vechtsport, maar kan ook goed gebruikt worden als fitness workout. Daarom is het het beste om een sportschool te zoeken die past bij jouw doelen.

Wil je leren kickboksen om in wedstrijden te gaan vechten? Zoek dan een school waar je met elkaar oefent (sparren). Zo leer je het beste aanvallen en verdedigen, zodat je uiteindelijk een gevecht in de ring kunt doen. Deze vorm van kickboksen levert daardoor ook meer risico op blessures.

Wil je liever kickboksen om je conditie te verbeteren, af te vallen of sterker te worden, dan zoek je een kickboksschool die kickboksen aanbiedt als workout. Er wordt dan niet gespard, je leert alle technieken alleen om je lichaam fitter te krijgen en er is niet meer risico op blessures dan bij een andere sport.

6. Hygiëne

Niet onbelangrijk: hoe schoon is het er? Om hier achter te komen, kun je het beste even een bezoekje aan de kickboksschool brengen. Werp een blik in de zaal, maar ook in de douches. In een schone sportschool, sport je prettiger dan wanneer je overal viezigheid ziet.

7. Klik met de trainers

Misschien heb je al een keuze voor een kickboksschool gemaakt door naar de website te kijken. Toch is het verstandig om een keer te gaan kennismaken, om te zien of je echt een klik hebt met de trainer(s).

Een trainer zou de tijd moeten nemen om je vragen te beantwoorden en onderling respect moeten stimuleren. De manier van werken van verschillende trainers kan ook erg verschillen: sommigen zijn van de harde aanpak, terwijl een ander een vriendelijke stijl hanteert.

Lessen-Kickboksen-sportschool

Neem een proefles, zodat je kunt ervaren of de werkwijze en de sfeer je aanspreken.

8. Online reviews

De online reviews kunnen een duidelijker beeld geven van de kwaliteit van een kickboksschool. Als je bijvoorbeeld nog twijfelt, kunnen de reviews je over de streep trekken. Kijk goed in de meningen van anderen of je bovenstaande punten vermeld ziet staan. Wat vinden anderen van de sfeer of de hygiëne?

Maak je eigen keuze voor de beste kickboksschool

Met de hulp van deze punten, hopen we dat je nu zelf kunt beslissen wat voor jou de beste kickboksschool van Amsterdam is. We raden je aan om tenminste 2 of 3 sportscholen in overweging te nemen en daar een proefles aan te vragen. Dan kun je ze vergelijken.

Delda Sport zit net buiten Amsterdam in Landsmeer, dichtbij de snelweg, dus goed bereikbaar. Dit zijn onze voordelen:

  • Kickbokslessen van trainers met de juiste opleiding en diploma’s.
  • Veel aandacht: kickboksles in kleine groepjes (maximaal 8 mensen) of individuele training.
  • Gratis parkeren en bushalte om de hoek.
  • Wij hebben hygiene hoog in het vaandel staan.
  • Je kunt bij ons kickboksen leren als full body workout, dus zonder sparren.
  • Al onze trainers hebben veel ervaring en zorgen ervoor dat jij elke week met veel plezier komt trainen.

Twijfel je nog? Bekijk onderstaand filmpje waarin 2 van onze klanten vertellen hoe ze onze trainingen ervaren.

Wil je eens komen kennismaken? Vraag dan nu een gratis intakegesprek aan. Als je je gegevens hieronder invult, nemen we snel contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: