5 Tips om de beste personal trainer voor jou te vinden

5 Tips om de beste personal trainer voor jou te vinden

Een personal trainer is de persoon die je kan helpen om fit en gezond te worden. Maar hoe vind je er een? Een trainer die verstand van zaken heeft, je kan ondersteunen en waarmee het klikt? Met deze tips vind je de personal trainer die jou helpt je doelen te bereiken.

Zo vind je jouw personal trainer

Een personal trainer inschakelen is een goed idee als je wat hulp kunt gebruiken op het gebied van voeding, sport en leefstijl. Soms lukt het niet om af te vallen of meer te gaan bewegen. Een personal trainer is de stok achter de deur om toch die veranderingen door te voeren. Zoek personal trainer tips


Omdat het toch een flinke investering is, wil je wel graag zoveel mogelijk zekerheid, dat de trainer die je kiest de juiste is. Daarom is het handig om de volgende tips te gebruiken.

1. Zoek op internet

Het beste is het om een personal trainer te zoeken via het internet. Je kunt daar de meeste informatie vinden. Vaak hebben trainers ook een eigen website, waar je een duidelijk overzicht kunt zien van wat iemand aan pakketten aanbiedt en waar hij of zij ervaring mee heeft.

2. Kies op basis van jouw speciale behoeftes

Misschien heb je een speciaal doel (trainen voor een wedstrijd), zoek je een trainer die je helpt om te revalideren of heb je last van suikerziekte. Dit zijn specialistische behoeftes en een trainer moet daar mee om kunnen gaan. Daarom is het handig om meteen bij je zoektocht hier al rekening mee te houden. Zoek via personal-trainer.nl. Via de zoekopties op de site kun je snel en gemakkelijk zoeken op basis verschillende speciale doelen die je kunt hebben. tips personal trainer vinden


3. Ontmoet een trainer en kijk of het klikt

Een eerste afspraak maken en kennismaken met een personal trainer is de enige manier om erachter te komen of het klikt, en of je intensief met elkaar kunt samenwerken. Dat is deels een kwestie van karakter en deels van welke manier van trainen hij of zij gebruikt. Tijdens dit gesprek is het belangrijk te vragen hoe een trainer kan zorgen dat je gemotiveerd blijft tijdens het trainen of afvallen. Is de trainer streng, ondersteunend, humoristisch of een drillsergeant? En hoe vind jij die aanpak? Bedenk wel dat je enkele weken samen gaat werken en dat je dit niet volhoudt als de trainer je niet kan motiveren of je voelt je niet op je gemak bij hem of haar. Klikt het niet? Bedank dan voor het gesprek en zoek een ander.

4. Kennis en ervaring van de trainer

Indien de trainer een duidelijke website heeft, kun je daar vaak inzien welke diploma’s en certificaten een trainer heeft. Ook kun je bij een eerste gesprek vragen naar de ervaring of kennis van een trainer. Kijk eveneens naar de referenties als die op internet staan. Dat kan ook verhelderend werken.

5. Trainingsmogelijkheden

Natuurlijk is het ook goed om te kijken wat voor trainingen er aangeboden worden (kickboksen, krachtsport, cardiotraining enz.), waar getraind kan worden en op welke tijden. Soms kun je dit online al inzien, maar het kan ook handig zijn om dat in een gesprek te vragen. Er zijn trainers die aangesloten zijn bij een sportschool, dan kun je daar trainen en gebruik maken van alle faciliteiten. Het is ook mogelijk om thuis te sporten, wat fijn is als je veel privacy wilt hebben. Vaak zijn de tijden dan ook flexibeler te kiezen. Wil jij ook die personal trainer vinden die jou helpt bij het afvallen, sporten of gezonder eten? Delda Sport heeft 15 gecertificeerde personal trainers.

Kom vrijblijvend kennismaken tijdens een gratis intake gesprek


Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: