5 Redenen waarom je met HIIT training zou moeten beginnen
15 februari 2018 

5 Redenen waarom je met HIIT training zou moeten beginnen

Je hebt vast al gehoord van de HIIT workout, maar weet je ook waarom je die zou moeten doen? De High Intensity Interval Training is ontzettend populair en dat is geen wonder. Het is een zeer effectieve methode om je lichaam te trainen.

Wat is de HIIT?

De HIIT workout kun je bij veel soorten sporten gebruiken. Het betekent dat je periodes van hoge intensiteit afwisselt met korte momenten van rust. Dat kun je dus doen met hardlopen, zwemmen of touwtje springen.

Waarom HIIT training goed is

Zo kun je 30 seconden heel snel touwtje springen of hardlopen, waarna je 2 minuten rustig wandelt of springt.

Er zijn veel manieren om je conditie te verbeteren en cardio training te doen. Maar geen is er zo effectief als de HIIT. En hoe dat komt? Hier zijn de 5 redenen waarom HIIT dè workout is op dit moment:

1. Kort maar intensief

Jij hebt geen tijd om te sporten? Dat is met de HIIT geen excuus meer. Een volledige HIIT workout kost maar 25 minuten en daarmee kun je echt flink aan de slag. Je werkt veel effectiever dan als je 25 minuten zou hardlopen. Een uurtje per week HIIT geeft al enorm veel resultaat.

2. Doorgaand effect

Heb je een HIIT training gedaan, dan levert je lichaam een explosieve en intensieve inspanning. Je spieren hebben tijd nodig om hiervan te herstellen en daardoor blijf je ook na de training calorieën verbranden.

Op deze manier verbrandt je met 25 minuten HIIT net zoveel calorieën als met een cardiotraining van een uur. Ook al ben je minder tijd bezig geweest.

3. Conditieverbetering

Regelmatig een HIIT training doen, zal je lichamelijke conditie een enorme boost geven. Je hart en longen zullen veel sterker worden en dat kun je ook merken in het dagelijks leven. Even een paar trappen op rennen is voor jou geen probleem meer.

Deze verbetering van je conditie zul je snel gaan merken. Het explosieve van de intervaltraining traint je hart en longen in hoog tempo, zodat je al na enkele trainingen verbetering merkt.

Voordelen HIIT training

4. Geen verlies van spierweefsel

Een cardiotraining kan van lange duur zijn om je conditie te kunnen verbeteren. Het lichaam gaat op zoek naar energie en hoewel dat eerst vet is, gaat het daarna spieren afbreken.

De HIIT training duurt meestal maar 20 tot 25 minuten. Dat is niet genoeg tijd om aan spieren te beginnen. Als je na de HIIT zorgt voor voeding met een goede energiebron, zal je lichaam niet overgaan tot spierafbraak.

5. Veelzijdig

HIIT training is zo flexibel dat je het op vrijwel alle sporten kunt toepassen. Dus wat je maar leuk vindt. Je kunt de HIIT doen bij het hardlopen, zwemmen, fietsen of roeien. Zo wordt je training nooit saai!

Ben je nog niet veel gewend wat sporten betreft? Begin dan rustig aan je HIIT workout. Deze is namelijk heel intensief en je moet het rustig aan opbouwen, zodat je geen blessures krijgt.

Bij Delda Sport is HIIT ook onderdeel van de kickbokstraining. Dus wil je het eens komen uitproberen, kom dan gerust eens kijken. Wil je meer weten over kickboksen of HIIT? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: