4 producten die je niet vaak eet, maar die gezond en lekker zijn!
30 november 2017 
in Voeding

4 producten die je niet vaak eet, maar die gezond en lekker zijn!

Als je eten gaat uitzoeken, kies je vaak voor eten dat bekend en gemakkelijk is. Zo krijg je eigenlijk altijd dezelfde voeding binnen. En dat is jammer, want er is zoveel meer te vinden waar je van kunt genieten. Hier zijn de heerlijkste, onbekende en heel gezonde voedingsmiddelen op een rijtje.

Bulgur

Bulgur wordt gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het wordt veel gebruikt in de Arabische en Indiase keuken. Het heeft een lekkere eigen smaak en past goed bij groente, soep en salades. Waarom zou je het eten? Het is snel klaar, maar bevat ook nog eens veel vezels en is heel eiwitrijk. Het past dus goed in een sportersdieet. Daarnaast bevat het veel vitamine B en B11, mineralen zoals fosfor en kalium en langzame koolhydraten.

4 gezonde voedingsmiddelen

Bietjes

Rode bieten zijn supergezond. Ze bevatten anti-oxidanten, ijzer, vitamine C en bevatten een stofje dat een hoge bloeddruk helpt voorkomen. Rode bieten kun je als ongekookte knol kopen, maar het kost veel tijd om ze gaar te koken (winterbieten 2 uur, zomerbieten een half uur). Gelukkig kun je ook voorgekookte bieten koken, die net zo gezond zijn. Bietjes zijn zowel koud als warm goed te eten. Koud passen ze in een voedzame salade (met linzen en walnoten bijvoorbeeld). Warm kun je ze in een stoofschotel verwerken of gewoon als groente in de maaltijd.

Kokoswater

Als je flink gesport hebt, kun je in plaats van sportdrankjes eens kokoswater proberen. Kokoswater is verfrissend, maar ook heel gezond: het bevat natuurlijke electrolyten, het hydrateert je lichaam snel (sneller dan sportdrankjes) en toch bevat het weinig calorieën. Daarbij helpt het je spijsvertering omdat het veel vezels bevat. Kokoswater bevat belangrijke mineralen en vitaminen. Daar kan een chemisch sportdrankje niet tegenop!

4 gezonde producten

Pastinaak

Deze onbekende groente is in het vergeethoekje geraakt, maar dit is onterecht. Deze wortel heeft een bijzondere en lekkere eigen smaak. Je kunt hem stoven samen met andere wintergroentes of gebruiken als alternatief voor aardappel in een stamppot. De pastinaak bevat veel foliumzuur, wat zou beschermen tegen dementie en hartziektes. Hij bevat zoveel vitamine C dat je met 100 gram pastinaak al 30% van de ADH binnenkrijgt. Verder zit er in de pastinaak vitamine K en B1, B6 en B11. Zoek lekkere recepten met pastinaak op internet en je hebt er een gezonde groente bij.

Wil je meer weten over voeding en gezondheid? Heb je vragen over sporten in het algemeen of kickboksen in het bijzonder? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: