Zo kom je de winter door zonder winterdip!
11 december 2017 

Zo kom je de winter door zonder winterdip!

Hoe voorkom je een winterdip, als de dagen korter worden en de zon niet vaak te zien is? Deze tips zijn een goede houvast om te zorgen dat jij je lekker in je vel blijft voelen en vrolijk de winter door komt.

Somber door het weer

Vanaf de herfst wordt het duidelijk: de zomer is echt over, het wordt vroeg donker en het weer wordt koud en guur. Er zijn mensen die echt last hebben van somber weer en weinig licht. Daarom zijn hier een aantal tips om een winterdip te voorkomen.

Winter zonder winterdip

Gezond eten

In de winter kiezen we snel voor gemakkelijk, vet en ongezond eten. Ten eerste heb je weinig inspiratie en ten tweede ben je misschien te moe om te koken. Toch helpt gezond eten je de benodigde vitamines binnen te krijgen en haal je hier je energie (en je weerstand) juist uit. Ook kan gezond eten je humeur beïnvloeden. Groente is zonlicht in een plantje, dus zorg dat je dat vaak eet.

Buiten zijn

Als het koud is blijf je liever binnen op de bank zitten en kijk je naar zonnige series op televisie. Buiten zijn heeft echter een heel positief effect op zowel je lichaam als je geest. De frisse lucht brengt je bloed in beweging en daardoor krijg je echt meer energie. Ook al is er niet veel groen in de winter, buiten zijn in de natuur heeft ook een positief effect op je stemming.

Winter zonder winterdip tips

Denk je vrolijk

Sta elke dag stil bij drie dingen die je vrolijk maken: wat gaat er goed in je leven, wat (of wie) maakt je blij, wat inspireert je? Door hier bij stil te staan, verbetert meteen je humeur al. Het laat je een moment focussen op het positieve, in plaats van het negatieve. Trek hier elke dag wat tijd voor uit!

Omdat het Nederlandse weer niet altijd meewerkt, zullen we zelf moeten zorgen voor onze dosis licht en positiviteit in ons leven. Sporten kan ook veel bijdragen aan blije gevoelens en ons lichaam in beweging brengen. Zorg daarom voor elke week een uurtje sporten.

Misschien is kickboksen wel wat voor jou. Wil je er wat meer over weten of vrijblijvend informatie aanvragen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: