Zaktraining: thuis werken aan je kickbokstechnieken

Zaktraining: thuis werken aan je kickbokstechnieken

Om te leren kickboksen is zaktraining ideaal. Het is een leuke manier om je lichaam te trainen, je conditie te verbeteren en de kickbokstechnieken onder de knie te krijgen.

Thuis kickboksen met de bokszak

Zaktraining kun je zowel op de sportschool als thuis doen, als je daar tenminste een bokszak hebt. Het is een heel leuke manier om lekker bezig te zijn met je favoriete sport. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Zaktraining

Je traint dezelfde spieren als bij een kickbokstraining die je bij een leraar zou volgen. Alleen gebruik je de bokszak om de technieken te oefenen. Het is wel belangrijk dat je de slagtechnieken beheerst. Tegen de bokszak slaan kan anders blessures opleveren.

Oefen de technieken eerst in de lucht, tot je ze vloeiend kunt uitvoeren. Zodra je met de bokszak kan trainen, geeft dat een heel ander gevoel. Je voelt dat je slagen doel treffen en je voelt de kracht die je erachter zet.

Zaktraining voor conditie en technieken

Waar is zaktraining goed voor, welke spieren worden aangesproken? Dat zijn de schouders, de borst- en rugspieren en de triceps. Je slagkracht wordt hoger en je werkt aan je uithoudingsvermogen. Combineer de zaktraining met spier- en cardiotraining en je doet een volwaardige full body workout.

Door regelmatig aandacht te besteden aan zaktraining, kun je je kickbokstechnieken bijschaven en verbeteren. Dit geldt voor beginners en gevorderden!

Alles over de bokszak

Een bokszak hang je op en komt meestal 10 cm boven je eigen hoofd uit. De bokszak weegt tussen de 20 en 30 kilo en is 80 tot 120 cm lang. Wil je je stoten en trappen oefenen, dan heb je een bokszak van 120 cm nodig.

Er zijn bokszakken van stof, polyethuraan en van leer. Deze laatste zijn het duurste en zijn voor de enthousiaste sporter geschikt. Maak je bokszak regelmatig schoon met een doek met warm water en eventueel een sopje.

Wat is zaktraining

Kickboks masters: thuis zaktraining doen

In de video’s van kickboks masters kun je enkele zaktrainingen zien, zodat je ze thuis zelf kunt doen. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je dat kunt aanpakken en welke technieken je kunt oefenen. Ga lekker thuis aan de slag met zaktraining om je conditie te verbeteren en je kickbokstechnieken onder de knie te krijgen of te verbeteren.

Klik hier om alles te weten te komen over Kickboks Masters

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: