Welke handschoenen kan ik gebruiken voor zaktraining?
26 december 2017 

Welke handschoenen kan ik gebruiken voor zaktraining?

Wil je thuis zaktraining doen, maar weet je niet welke handschoenen je daarvoor moet gebruiken? Het is belangrijk om je handen goed te beschermen en de juiste handschoen kan daar bij helpen.

Speciale zakhandschoenen of niet?

Voor zaktraining zijn er special zakhandschoenen. Deze zijn anders dan gewone bokshandschoenen. Deze zijn wat dunner en minder zwaar. Voor beginners zijn ze niet zo geschikt, omdat ze daarom wat minder bescherming bieden.

Beginner: gewone bokshandschoenen

Het beste is dus om te beginnen met de zwaardere gewone bokshandschoenen, in combinatie met bandages. Als beginner is je techniek nog niet helemaal wat die moet zijn.

Welke handschoen voor zaktraining

Je hebt kans dat je de bokzak niet goed raakt. Een gewone bokshandschoen biedt goede bescherming voor je hele hand, ook je duim. Als je nog niet goed kunt boksen loop je het risico je duim te blesseren. Omdat de bokshandschoen een vaste duim heeft, kun je dit voorkomen.

Gewone bokshandschoenen zijn zwaarder en dikker. Ze hebben vaak ook een polsversteviging. Door bandages te gebruiken, zorg je voor de beste bescherming.

Voor je kickbokstraining kun je eventueel dure, leren handschoenen kopen. Voor je bokszaktraining kun je een goedkopere PU bokshandschoen gebruiken. Hierdoor slijt je duurdere handschoen minder snel.

Gevorderde kickbokser: zakhandschoenen

Ervaren kickboksers, die alle technieken goed meester zijn, kunnen kiezen voor de zakhandschoen. Deze is platter, wat ervoor zorgt dat er minder druk op de polsen komt. Ze zijn ook kleiner en minder zwaar.

Welke handschoenen voor bokszak

Zakhandschoenen zijn speciaal gemaakt voor training op de bokszak. Daarom zullen ze langer meegaan dan gewone bokshandschoenen.

Zorg goed voor je handen en schaf de handschoenen aan die bij je passen. De goede maat is ook belangrijk, vooral voor beginners. Zorg dat de handschoenen goed om je hand passen. Zo kun je veilig aan je bokszak oefeningen beginnen.

Kickboksmasters: thuis leren kickboksen

Wil je meer weten over kickboksen? Kijk dan eens bij de online thuiscursus Kickboks Masters. Er zit ook een module in met 4 kickbokstrainingen, zodat je thuis kunt trainen op de bokszak. Er is ook aandacht voor de kickboks technieken met uitleg over oefeningen en een oefenschema.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: