Wat is kickboksen en hoe kun je het leren?

Wat is kickboksen en hoe kun je het leren?

Heb je zin om te gaan sporten en vraag je je af wat kickboksen precies is? Misschien kan het een leuke sport zijn voor je. Kickboksen is van oorsprong een vechtsport, maar kun je ook beoefenen als fitness workout voor een sterk en fit lichaam.

De oorsprong van kickboksen

Kickboksen is ontstaan in Thailand. Daar beoefenen ze het al eeuwenlang en wordt het ook door het leger gebruikt als manier om jezelf te verdedigen. Kickboksen is in Thailand erg populair, net als bij ons het voetballen.

In het westen werd kickboksen pas bekender vanaf de jaren zestig. Ook in Nederland werden kickboksscholen gestart en kon je het hier leren. Wij hebben in ons land ook goede kickboksers, zoals Rico Verhoeven en Denise Kielholz.

Wil je leren kickboksen, dan kan dat dus vast ook bij jou in de buurt. Het is een leuke sport, waarbij je heel je lichaam traint. Handig om te weten is, dat je kickboksen op twee verschillende manieren kunt doen: namelijk als vechtsport, of als fitness workout.

Kickboksen-watisdat

Kickboksen als vechtsport

Wil je leren kickboksen, om jezelf te verdedigen en houd je van uitdaging? Dat kun je kickboksen beoefenen als vechtsport, eventueel met als doel om wedstrijden te gaan vechten. De training ziet er dan anders uit, dan wanneer je het als fitness workout doet.

Je leert tijdens een training alle technieken van het kickboksen, de verschillende trappen en stoten, en hoe je deze goed uitvoert. Je oefent deze ook op anderen, zodat je goed leert aanvallen en verdedigen.

Bij het trainen is natuurlijk ook een trainer aanwezig, die de veiligheid in de gaten houdt. Je traint samen met mensen die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij. Toch is het mogelijk dat je eens een blessure oploopt, omdat je wel fysiek contact hebt.

Kickboksen als fitness

Wil je gewoon een fijne workout, om fit, sterk of slank te worden? Dan kun je ook een sportschool zoeken, waar kickboksen als fitness wordt aangeboden. Je oefent dan wel alle kickboks bewegingen, de trappen en stoten, maar doet dit alleen op een bokszak of met de trainer.

De training is minstens zo pittig, maar je hoeft je geen zorgen te maken over blessures. Je lichaam krijgt toch een goede workout, omdat je zowel je conditie als je kracht traint. Daar is kickboksen een uitstekende sport voor.

Naast dat je de kickboksbewegingen uitvoert, doe je ook nog andere oefeningen om je kracht op te bouwen en je conditie te verbeteren. Zo kan er getraind worden met gewichten of met fitnessapparaten. Dat zorgt voor een afwisselende en uitdagende training!

Krachtsport-kickboksen

Kies je kickboksschool

Nu je beter weet wat kickboksen inhoudt, kun je gaan rondkijken of er een sportschool in de buurt is die het aanbiedt. Bedenk van tevoren wat voor soort training je wilt, zodat je de juiste sportschool kiest.

Het is altijd goed om een proefles aan te vragen bij de sportschool van je keuze. Wil je kickboksen doen om wedstrijden te vechten? Let dan goed op of veiligheid hoog in het vaandel staat en of er een respectvolle sfeer heerst.

Het is niet de bedoeling dat er haantjesgedrag of agressiviteit op de vloer te zien is. Ook zou de trainer ervoor moeten zorgen dat kickbokser van gelijk niveau tegenover elkaar staan.

Woon je in de omgeving van Amsterdam of Zaandam? Dan zou je eens kunnen komen kijken bij Delda Sport. Wij bieden kickboksen aan als workout en we helpen je de sport snel onder de knie te krijgen, onder begeleiding van een personal trainer.

Je kunt bij ons sporten in kleine groepjes (maximaal 8 personen) of in een priveles. Lijkt kickboksen je wel wat? Kom dan gauw langs voor een gratis intakegesprek.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: