Sporten tijdens en na zwangerschap met een personal trainer Amsterdam

Sporten tijdens en na zwangerschap met een personal trainer Amsterdam

Wil je sporten tijdens je zwangerschap of overweeg je dit te gaan doen maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Een personal trainer in Amsterdam kan je helpen om op een goede manier te bewegen tijdens je zwangerschap. Sporten als je zwanger bent is namelijk erg goed voor je lijf en je kindje! Van sporten krijg je meer energie en daarnaast verkleint sporten de kans op obstipatie, spataderen, slaapproblemen, zwangerschapsdiabetes en andere vervelende zwangerschapskwaaltjes.

Met een personal trainer sporten tijdens zwangerschap

In Amsterdam zijn gespecialiseerde personal trainers gevestigd die je heel goed kunnen helpen om verantwoord en efficiënt te sporten tijdens je zwangerschap. Als je zwanger bent ondergaat je lichaam veel veranderingen. Hoe verder je gevorderd bent, hoe meer factoren een rol gaan spelen. Wist je bijvoorbeeld dat te fanatiek sporten niet goed is voor je baby omdat je bloed dan kan verzuren? Of dat je gewrichten en banden tijdens je zwangerschap slapper worden en je daarmee rekening moet houden tijdens het sporten? Een personal trainer kan een sportschema voor je maken waarbij ze inspelen op deze en andere factoren waarmee je tijdens je zwangerschap te maken krijgt. Daarnaast kunnen ze een efficiënt schema voor je maken waarmee er rekening wordt gehouden met jouw wensen, sportachtergrond, lichaam en je agenda. Neem dus het zekere voor het onzekere en laat jezelf begeleiden met sporten tijdens je zwangerschap door een personal trainer in Amsterdam. Dan weet je zeker dat je geen problemen gaat krijgen door het sporten, je kindje niets lijdt en je ervoor kunt zorgen dat je zwangerschap zo optimaal verloopt. Klaar om aan de slag te gaan? Sporten zwanger


Voordelen sporten tijdens de zwangerschap met een personal trainer

Een personal trainer die gespecialiseerd is in sporten met zwangere vrouwen weet welke sporten je het beste kunt doen en welke beter niet. Daarnaast kunnen ze ook specifieke oefeningen met je uitvoeren om klachten die je ervaart te verminderen. Zo kun je op een verantwoorde manier sporten en profiteren van de vele voordelen die het met zich meebrengt. Een aantal voordelen zijn: - je voelt je energieker, fitter en zelfverzekerder; - je hebt verminderde kans op blessures; - je kunt rug- en bekkenklachten verminderen; - de bevalling zal makkelijker verlopen; - je zult sneller en beter herstellen na de bevalling.

Sporten en zwanger als ervaren sporter

Sportte je al veel en ben je nu zwanger? Als je blijft sporten tijdens je zwangerschap zorg je ervoor dat je jouw conditie en kracht op peil houdt. Het zou natuurlijk zonde zijn als al je kracht en uithoudingsvermogen helemaal verdwijnt terwijl je daar waarschijnlijk hard voor hebt gewerkt. Een personal trainer kan je hierbij helpen zodat je na je bevalling niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Sporten en zwanger als onervaren sporter

Ben je iemand die niet zoveel sportte voordat je zwanger werd? Dan hoeft dat niet te betekenen dat je nu niet (alsnog) kunt beginnen. Als je het goed aanpakt kun je ook beginnen met sporten tijdens je zwangerschap zodat je hiervan de voordelen kunt meepakken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je uithoudingsvermogen wordt vergroot. Dit kan je ontzettend helpen om de bevalling beter te doorstaan. Een personal trainer kan je helpen een goed schema na te volgen.

Hoeveel kom je aan tijdens je zwangerschap?

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die sporten tijdens hun zwangerschap minder aankomen dan vrouwen die niet sporten. Dit kan al een verschil zijn van 2,5 kilogram! Deze kilo’s hoef je er daarna niet meer eraf te krijgen. Dat je aankomt tijdens je zwangerschap is onvermijdelijk. Gemiddeld zien vrouwen die zwanger zijn hun gewicht stijgen met 8 tot 15 kilo. Het vetpercentage stijgt gemiddeld met 4 tot 5 procent. In het begin van je zwangerschap zal je gewicht nog niet zo snel toenemen. Naar mate je kindje gaat groeien zal je dat ook terugzien op de weegschaal. Dit gebeurt in de laatste 4 maanden. Buiten het feit dat je gewicht toeneemt omdat je kindje groeit, zijn er ook andere oorzaken van gewichtstoename. Je hebt bijvoorbeeld meer trek in eten, je gaat anders eten of je houdt meer vocht vast. Dit komt voornamelijk door de hormonale veranderingen in je lichaam.

Sporten na bevalling met een personal trainer Amsterdam

Na je zwangerschap wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer in vorm zijn. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wereldwijd hebben vrouwen veel moeite om na hun zwangerschap het ‘baby vet’ er weer af te krijgen. Hier zijn heel veel redenen voor zoals gebrek aan tijd, vermoeidheid en niet weten hoe je nu het beste kunt beginnen. Meteen 10 kilometer gaan hardlopen of zwaar aan de gewichten hangen is niet verstandig vlak na de zwangerschap. Geef je borstvoeding? In dat geval zijn er nog een paar factoren waarop je dient te letten. Toch loont het zeker om na je bevalling weer snel de sportschoenen aan te trekken. Hoe je het beste het sporten kunt opbouwen en (niet geheel onbelangrijk) hoe je dat kunt inpassen in je nieuwe leven met kindje kun je bespreken en inplannen met een personal trainer in Amsterdam. Zij kunnen een efficiënt sportschema samenstellen waarbij je in zo min mogelijk tijd, zoveel mogelijk resultaat kunt boeken.

Ontdek wat je met onze personal trainers kunt bereiken met trainen tijdens je zwangerschap

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: