Personal trainer - meer dan zomaar wat oefeningen voordoen
18 oktober 2013 

Personal trainer - meer dan zomaar wat oefeningen voordoen

Personal trainer – meer dan zomaar wat oefeningen voordoen

 

Personal trainer; het klinkt interessant. Maar wat houdt het in? En wat doet een personal trainer nou eigenlijk? Een personal trainer stelt in eerste instantie een bewegingsplan op. Want u barst wellicht van de ambities en wilt het roer echt eens omgooien. Echter, u hebt geen idee waar u moet beginnen. Een bewegingsplan is in zijn geheel afgestemd op het individu, op u dus. Wat zijn je persoonlijke wensen en wat is momenteel je lichamelijke conditie. Daar moet minutieus naar worden gekeken.

Personal trainer Danny Delvers – eigenaar van sportschool Delda Sport te Amsterdam – streeft er enerzijds naar om iedereen lichamelijk sterker te maken. Anderzijds dient elke sporter ook mentaal goed in balans te komen. Maar Delvers voegt er nog iets aan toe. Daarin is hij onderscheidend van de rest.

kickboksen02

Personal trainer – wat is de meerwaarde?

Delvers is tevens vechtsporter. De vechtsport wil hij graag onderdeel laten zijn van het gehele trainingsprogramma. Voor de deelnemers is dat absoluut een voordeel. Normaal gesproken dien je meerdere oefeningen te doen om het gewenste resultaat te bereiken. Bij vechtsport worden alle spieren en vezels aan het werk gezet. Ongemerkt – nou ja, je zult best eens moe worden – worden alle spieren in het menselijk lichaam gebruikt om de conditie op peil te brengen. Deze vorm van trainen is veel meer dan enkele sit-ups om een bierbuikje weg te werken. Bij Delda Sport werk je aan je conditie, wordt je leefpatroon aangepast en heb je na verloop van tijd de basis van alle facetten van de vechtsport onder de knie.

De werkwijze van een personal trainer

Deze werkwijze is doorgaans wel duidelijk. Sport, voeding en een gezonde leefstijl zijn hierbij de kernwoorden. Het is echter wel zo dat elke personal trainer dit op zijn eigen manier invult. Dat geldt zeker voor Danny Delvers van Delda Sport. Het nalopen van een standaardprogramma vindt hij niet genoeg. “Het zou de gemakkelijkste weg zijn, maar ik doe graag net even wat meer”, aldus Delvers.

Personal trainer; je kunt er allerlei definities op loslaten. Ieder vult het in op een manier, waarvan hij denkt dat het de beste manier is. Dat mag. Er leiden tenslotte meerdere wegen naar Rome. Maar het staat als een paal boven water dat de vechtsport als toevoeging op een persoonlijk trainingsprogramma onmiskenbaar van toegevoegde waarde is.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: