Wat je nog niet wist over kickboksen

Je weet natuurlijk wel wat kickboksen is, maar hier is wat je nog niet wist over kickboksen! Er zijn veel leuke dingen te weten over deze sport. Wist je bijvoorbeeld dat kickboksen goed is om stress te verminderen?

Wist je dat…

...Kickboksen goed is voor je zelfvertrouwen? Als je kickbokst ben je bezig met jezelf te verdedigen. En je leert dat jij dat waard bent. Dat geeft je een goed gevoel over jezelf.

Daarnaast geeft het je vertrouwen dat je weet hoe je je kunt verdedigen. Bij Delda Sport begeleiden de trainers je op een positieve en enthousiaste manier, dus dat helpt ook goed bij het kweken van meer zelfvertrouwen.

Wat je nog niet wist over kickboxing

Kickboksen zorgt voor een strak en slank lichaam? Tijdens een kickbokstraining kun je tussen de 600 en 800 calorieën per uur verbranden! Dus begin met trainen en de kilo’s vliegen er vanaf.

..Kickboksen steeds populairder wordt? Of je nu advocaat bent, manager, verpleegster of IT’er; of je nu jong of oud bent, man of vrouw, iedereen kan leren kickboksen. Het is namelijk niet te moeilijk of te zwaar voor je. Iedereen kan met een goede trainer de basistechnieken leren.

Je stress kunt verlichten door te gaan kickboksen? Zittend achter je bureau met stapels werk dat je nog te doen hebt en boze mensen aan de telefoon, voel je de stress in heel je lichaam.

Door na je werk of in het weekend een stevige kickbokstraining te doen, kun je veel spanning kwijtraken. Door het kickboksen denk je even nergens anders aan en gebruik je alle spieren in je lijf. Zo laat je alle stress weer los!

Je door kickboksen je coördinatie en flexibiliteit vergroot? In het kickboksen spelen al je spieren een rol en ze moeten goed samenwerken om alle bewegingen te kunnen uitvoeren. Je beenspieren, armspieren, de spieren in je rug en buik, al je spieren worden sterk en soepel. Ook je balans wordt sterk verbeterd met kickboksen.

…Het bij het kickboksen heel belangrijk is dat je een goede houding hebt. Daarom zul je, als je langer bezig bent met deze sport, een mooie en gezonde houding krijgen, waarbij je goed rechtop staat.

Wat je nog niet wist kickboksen

Je kunt kickboksen met of zonder sparren? Sparren is het simuleren van een kickboksgevecht. Je oefent de technieken dan op elkaar, dus je trapt en stoot naar elkaar. Er is dan ook meer risico op blessures.

Maar als je kickboksen gebruikt als workout, dan doe je dit niet. Je oefent met de trainer of met een bokszak. Dan is het risico op blessures ook nauwelijks aanwezig. Vandaar dat kickboksen echt geschikt is voor iedereen.

Bij Delda Sport kun je al deze voordelen van het kickboksen zelf gaan ervaren. Kom eens langs om kennis te maken. Of laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: