Kickboksspullen heren: waar moet je opletten

Ben je als man van plan te gaan kickboksen, dan heb je kickboks spullen voor heren nodig. Om blessures te voorkomen, heb je kickbokshandschoenen, scheenbeschermers en bandages nodig. In deze blog lees je waar je precies op moet letten.

Deze kickboksspullen heb je nodig

Ga jij kickbokslessen nemen? Dat is geweldig, het zal je zeker goed bevallen. Je zult merken dat je fitter wordt, je spieren worden sterker en je conditie beter. Door kickboksen krijg je een mooi strak lichaam en zul je beter in je vel komen te zitten.

Maar als je een proefles hebt gehad, wil je natuurlijk kickboksspullen gaan kopen. Hieronder zie je precies staan wat je nodig hebt:

Kickbokshandschoenen kopen

Heb je nog geen ervaring met kickboksen en begin je met een les per week? Dan heb je niet de duurste en beste handschoenen nodig. Let wel op dat je niet de goedkoopste neemt. Deze hebben een minder goede pasvorm en je hebt kans dat de naden snel beschadigd raken.

Wat belangrijk is bij een kickbokshandschoen, is dat hij ventilatie biedt, zodat je handen niet vreselijk gaan zweten. Kickbokshandschoenen worden gemaakt van kunstleer (PU) of echt leer.

Ze bieden allebei goede bescherming, maar leren handschoenen zijn een stuk duurder. Als beginner kun je prima kiezen voor handschoenen van PU leer.

Heb je al meer ervaring en wil je meerdere keren per week trainen, dan zijn kickbokshandschoenen van goede kwaliteit de beste optie. Gebruik je ze intensief, dan zal het materiaal sneller slijten, op de plekken waar je mee stoot.

Leer is duurzaam en het is belangrijk dat naden goed zijn afgewerkt. De handschoen kan dan krachtige stoten verduren. Je kunt dan het beste kickbokshandschoenen uit het duurdere segment aanschaffen.

De maat van kickbokshandschoenen staat in oz (ounce) vermeld of in S, M of L. De ounce maat komt overeen met een bepaald lichaamsgewicht. Mannen met een gemiddeld postuur hebben handschoenen van 14 oz of hoger nodig.

Scheenbeschermers voor heren

Scheenbeschermers zijn ook belangrijk bij het kickboksen. Omdat je trappen uitdeelt moet je je schenen en wreven beschermen. Je scheenbeschermers zorgen er ook voor dat je tegenstander geen blessures oploopt.

Bij het uitkiezen van een scheenbeschermer moet je op de maat letten. Dat kun je doen door naar de lengte te kijken. De maat staat in S, M of L aangegeven. Je meet je eigen been van knie tot de enkel.

Er zijn scheenbeschermers van leer, kunststof en katoen. Welke de beste is, hangt van je eigen voorkeur af. Ze beschermen allemaal even goed. Je zou ze moeten passen, om te voelen of je ze comfortabel vindt zitten.

Zorg vooral dat de scheenbeschermer stevig om je been heen zit. Je wilt niet dat deze tijdens de training om je been draait. Ook is het belangrijk dat je je vrij kunt bewegen.

Bandages

Bandages geven je net dat extra beetje bescherming dat je handen nodig hebben. Ze zorgen er tevens voor dat je handschoenen beter aansluiten. Als je bandages (ook wel zwachtels genoemd) gaat kopen, kun je op lengte en het materiaal letten.

Er zijn korte en lange bandages. De korte bandages zijn meer voor dames en jongere kickboksers. Mannen kunnen met hun grotere handen beter kiezen voor de lange zwachtels. Deze hebben een lengte van 350 tot 460 cm.

Er zijn katoenen bandages, het voordeel is dat deze veel zweet kunnen absorberen. Mexicaanse bandages zijn elastischer, waardoor je ze nauwer om je hand kunt laten aansluiten.

Verder zijn er ook nog gel wraps, dit is een soort handschoen met gel padding, die wat meer bescherming biedt voor je knokkels. Deze zijn wel wat prijziger, maar veel mensen vinden ze comfortabel zitten.

Bandages, kickbokshandschoenen en scheenbeschermers zijn onmisbaar voor het kickboksen. Je kunt natuurlijk je outfit afmaken door speciale kickbokskleding te kopen. Maar als beginner kun je ook prima een lekker zittende sportbroek en shirt dragen.

Ben je nog op zoek naar sportschool waar je kunt leren kickboksen? Kom eens kijken in onze luxe boxstudio waar we personal training geven. Vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: