Kickboksen met gezondheidsproblemen
20 november 2017 

Kickboksen met gezondheidsproblemen

Is kickboksen mogelijk met gezondheidsproblemen? Afhankelijk van waar je last van hebt, kunnen veel oefeningen worden aangepast. Kickboksen is geschikt voor iedereen en een goede trainer kan je erbij helpen.

Breng je trainer op de hoogte

Het is belangrijk om, voor je begint met een sport, je trainer te vertellen waar je last van hebt, wat je mogelijkheden zijn en wat je doelen zijn. Het is belangrijk dat je trainer weet waar hij op moet letten, zodat hij weet hoe hij oefeningen moet aanpassen.

Kickboxen met gezondheidsproblemen

Kickboksen met astma, migraine of diabetes

Heb je bijvoorbeeld astma, dan is het goed om te zorgen dat je geen aanval krijgt doordat je je te zwaar belast. Dat kan gebeuren als je te snel en te diep gaat ademhalen. Je kent jezelf het beste en je zult goed naar je lichaam moeten luisteren.

Als je last hebt van migraine, kan kickboksen je goed helpen. Stress en spanning kunnen migraine verergeren, maar sporten helpt juist. Door te kickboksen maakt je lichaam endorfines aan, deze zorgen voor ontspanning en het is een natuurlijke pijnstiller.

Heb je diabetes type 2, dan is sporten heel goed voor je. Het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en insulineresistentie te verminderen. Door enkele keren per week te kickboksen, kun je afvallen en kies je voor een gezonde levensstijl, waarbij klachten zullen afnemen.

Kickboksen Gezondheidsproblemen

Aangepaste training

Ook met andere fysieke problemen en klachten, zoals overgewicht, blessures of pijnklachten is kickboksen mogelijk. Zoals gezegd, breng de trainer op de hoogte. Tijdens het trainen zul je het zelf moeten aangeven als iets niet gaat. De trainer kan niet voelen wat jij voelt.

De training kan aangepast worden aan jouw mogelijkheden. De oefeningen kunnen korter of minder intensief gemaakt worden, je kunt trainen met minder gewicht. Een bepaalde oefening kan zittend gedaan worden in plaats van staand. Een goede trainer kent het menselijk lichaam en heeft daardoor veel inzicht in hoe bewegingen daar invloed op hebben.

Zou jij ook willen kickboksen, maar wil je weten of het iets voor je is? Vraag je je af of kickboksen wel kan met jouw fysieke mogelijkheden? We helpen je graag. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: