Kickboksen is goed voor je en kan je leven veranderen

Kickboksen is goed voor je en kan je leven veranderen

Heb je nooit veel gesport, maar zou je dat wel willen doen, dan vraag je je misschien af of kickboksen goed voor je is. Kickboksen is een sport die je sterker en gezonder maakt, en dat geldt zowel voor je lichaam als je geest. Het kan je leven echt veranderen!

Een sport die je helpt sterker te worden

Als je erover denkt om te gaan sporten, kun je natuurlijk kiezen voor allerlei sporten: voetballen, hardlopen, volleyballen, tennissen, fitness, noem maar op. Maar geen van deze sporten zal dezelfde positieve impact op je leven hebben als kickboksen.

Kickboksen is een bijzondere sport. Niet alleen is het een fijne fysieke workout, die al je spieren aan het werk zet. Maar doordat het van oorsprong een vechtsport is, zal het ook invloed hebben op je mentale welzijn, namelijk je zelfvertrouwen, je doorzettingsvermogen en je houding naar jezelf toe.

Fit en gezond worden

Regelmatig kickboksen zal een positieve invloed hebben op je gezondheid. Het is een full body workout: je traint je hele lichaam ermee. Je armen, schouders en rug worden sterker, je krijgt meer kracht in je benen, billen en core (buikspieren).

Hoewel je spieren sterker worden, hoef je niet bang te zijn dat je eruit gaat zien als een bodybuilder. Kickboksen heeft juist als resultaat dat je spieren mooi gevormd worden en dat je lichaam mooi strak wordt.

Dat laatste komt ook doordat kickboksen je goed kan helpen bij het afvallen. Gezonde voeding is belangrijk (daar kunnen we je bij Delda Sport ook goed bij helpen), maar sporten kan het afvallen een stukje sneller laten gaan.

Omdat je tijdens een kickbokstraining tot wel 700 calorien kunt verbranden in een uur, zet je je lichaam aan tot vetverbranding. Daarom is kickboksen een goede sport om te kiezen als je wilt afvallen.

Verder helpt kickboksen je oog-hand coordinatie te verbeteren, train je je evenwicht en zul je tevens een goede conditie krijgen. Je lichaam wordt, kortom, steeds sterker en fitter.

Mentale kracht en weerbaarheid

Wat kickboksen onderscheidt van andere sporten, is dat het je ook mentaal sterker helpt te worden. Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Voel je je vaak minder dan anderen? Kamp je met angst en stress? Dan is kickboksen misschien wat voor jou.

Hoe kan kickboksen helpen met je zelfvertrouwen? Het is in principe een vechtsport. Ook al doe je kickboksen puur als fitness workout, je maakt nog steeds de stoot- en trapbewegingen. Je slaat letterlijk van je af met al je kracht die je hebt.

Door te kickboksen leer je voor jezelf op te komen, je verdedigt jezelf. En je gaat daardoor zien dat je het waard bent om voor jezelf op te komen. Je gaat je innerlijke kracht voelen, hoe sterk je bent. En het duurt niet lang, voor je dat gevoel ook buiten de sportschool kunt terugbrengen.

Kickboksen zorgt er voor dat je uitgedaagd wordt. Het is een pittige sport, waarbij je met hulp van de trainer je grenzen op gaat zoeken. Ook hierbij ga je merken dat je steeds sterker wordt. Je zult zien dat je meer in je hebt dan je dacht. Dat helpt om het respect voor jezelf te vergroten.

Het hele leven draait om uitdagingen en omgaan met moeilijkheden. Kickboksen kan je daarbij helpen. Ook al krijg je stress op je pad, je leert ermee omgaan en krijgt het vertrouwen dat je het aankunt.

Kickboksen bij Delda Sport

Wat je redenen ook zijn om te willen kickboksen, het zal je veel kunnen brengen. Het zou zomaar je favoriete uurtje van de week kunnen worden: het uurtje waarin je je sterk en stoer kunt voelen. Of je nu man of vrouw bent, sportervaring hebt of niet, kickboksen zet je in je eigen kracht.

Ben je benieuwd geworden hoe een kickboksles eruit ziet? Bekijk onderstaand filmpje van een training bij Delda Sport.

Kom eens kennismaken en vraag een gratis intakegesprek aan.

Gratis intakegesprek >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: