Kickboksen in Eindhoven: Hier moet je op letten

Kickboksen in Eindhoven: Hier moet je op letten

Denk je erover om te gaan kickboksen in Eindhoven? Door te gaan kickboksen train je je hele lichaam en wordt je fitter en sterker. Een goed idee dus. Zoek de beste kickboksschool in Eindhoven door onderstaande checklist te gebruiken!

Stap 1: Wat wil je bereiken?

Kickboksscholen bieden verschillende soorten training aan: kickboksen met sparren en zonder sparren. Sparren is het oefenen van de kickbokstechnieken met elkaar. Dan doe je dus een oefengevecht, waarbij je moet aanvallen en verdedigen.

Als er gespard wordt bij het kickboksen, leer je jezelf goed verdedigen en hoe je moet aanvallen. Maar dat betekent ook dat er een grotere kans is op een blessure. Dat hoeft niet altijd ernstig te zijn, maar is wel iets om rekening mee te houden.

Sparren is vooral nuttig als je echt wilt leren kickboksen en in wedstrijden wilt gaan vechten. Is dat jouw doel? Zoek dan een kickboksschool waar sparren wordt aangeboden.

Kickboksschool-regio-Eindhoven

Maar misschien wil jij alleen maar fit worden: sterkere spieren, een goede conditie en een strak lichaam. Kickboksen is ook heel geschikt om af te vallen. Sparren is voor dat doel niet nodig. Je gebruikt de kickbokstechnieken om je spieren en je conditie te trainen.

Wil jij gewoon een lekkere workout, dan is er vast ook in Eindhoven een kickboksschool die kickboksen zonder sparren aanbiedt.

Bedenk dus voor je een keuze maakt voor een sportschool, op wat voor manier jij wilt gaan kickboksen.

Stap 2: Ga langs bij een kickboksschool

De enige manier om een goede indruk te krijgen van een sportschool, is door er langs te gaan. Het mag er op een website nog zo mooi en gezellig uitzien, pas als je langs gaat kun je de sfeer inschatten en krijg je een nauwkeuriger indruk van de mensen die er werken.

Probeer te letten op hoe je ontvangen wordt, of ze al je vragen beantwoorden en of iedereen vriendelijk en behulpzaam is. Neem ook een kijkje in de kleedkamers, is het daar schoon, ruikt het fris genoeg?

Als laatste kun je nagaan wat voor opleiding de trainers hebben gehad. Het is belangrijk dat je traint bij mensen die goed opgeleid zijn en de kennis hebben die nodig is om goed les te kunnen geven.

Stap 3: Neem een proefles

Het is aan te raden om bij twee of drie kickboksscholen een proefles te nemen. Dat is de ideale manier om erachter te komen of een sportschool bij je past of niet, want dan kun je ervaren hoe de trainers les geven.

Doe je mee met een les, dan zie je hoe groot de groepen zijn, en wat de sfeer is. Merk je dat groep gezellig is of is het testosteron gehalte erg hoog? Word je goed begeleid bij het sparren, wordt de veiligheid in de gaten gehouden?

Daarnaast kun je letten op de manier van lesgeven van de trainer. Is hij of zij vriendelijk, motiverend, of lijkt de stijl meer op die van een drilsergeant? En het is vooral belangrijk wat jij daar van vindt, of dat iets is waar jij je prettig bij voelt.

Checklist-kickboksschool-Eindhoven

Tijdens een proefles krijg je de meeste informatie over waar jij straks kunt gaan kickboksen. Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met punten die je belangrijk vindt en die daarna op een rijtje te zetten.

Vergelijk de verschillende sportscholen met elkaar en daarna kun je gemakkelijker een keuze maken.

Stap 4: Bereid je voor met privélessen of de thuiscursus Kickboks Masters

Beginnen met een nieuwe sport of bij een nieuwe kickboksschool is leuk, maar kan je ook wat onzeker maken. Zeker als je nog niets weet over kickboksen. De andere mensen in de groep volgen de instructies van de trainer gemakkelijk op, terwijl jij nauwelijks weet wat je moet doen.

Als je je daar verlegen bij voelt, kan dit je motivatie om door te gaan met je sport verminderen. En dat zou zonde zijn. Dat kun je voorkomen door je goed voor te bereiden, voor je begint met groepslessen bij je favoriete kickboksschool.

Je kunt je op de volgende manieren voorbereiden:

Neem enkele privélessen kickboksen

Eén op één trainen bij een personal trainer is de perfecte manier om snel de basistechnieken van het kickboksen te leren. De trainer kan je in je eigen tempo begeleiden en feedback geven wanneer je dat nodig hebt. Dat gaat natuurlijk eenvoudig, omdat er een afleiding is van anderen.

Met slechts enkele lessen zul je in korte tijd veel leren, omdat je een priveles net zoveel leert als in 15 groepslessen. Je hebt veel privacy en hoeft je geen zorgen te maken over hoe anderen het doen.

Al met al een heel ontspannen manier om de basisbeginselen te leren. Daarna zul je geen problemen hebben om verder te trainen in een groep.

Volg de online thuiscursus Kickboks Masters

De online cursus Kickboks Masters is ook een heel geschikte manier om kennis te maken met kickboksen. Stap voor stap worden de basistechnieken aan je uitgelegd. De training wordt gegeven door de bekende kickbokstrainer van de sterren, Danny Delvers.

Met zijn 20 jaar ervaring weet Danny precies hoe hij het beste informatie moet overbrengen. Hij legt elke kickbokstechniek duidelijk uit en doet de bewegingen voor. In 20 modules worden alle ins en outs van het kickboksen behandeld.

Eindhoven-trainen-kickboksschool

Kickboks Masters kun je gemakkelijk thuis volgen. Je kunt de video’s bekijken op je smartphone, tablet of laptop. Leer het kickboksen in je eigen tempo, en daarna voel je je zeker genoeg om lessen te nemen in de kickboksschool van je keuze.

Wil je snel beginnen? Klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen over Kickboks Masters.

Ga naar de pagina van Kickboks Masters >>

Stap 5. Niet twijfelen, ga kickboksen!

Heb je deze stappen gevolgd, dan weet je nu beter wat je wilt, welke kickboksschool je het beste lijkt en je hebt je voorbereid door privélessen of de online cursus. Wat houd je nu nog tegen?

Als je nog twijfelt: kickboksen is een ontzettend leuke sport, die je elke keer weer uitdaagt net wat meer te geven. Je krijgt sterkere spieren, waardoor je minder kans op blessures hebt, meer conditie krijgt en minder snel moe wordt. Kortom, je komt lekker in je vel te zitten.

Daarom is het tijd om nu te beginnen met kickboksen. Niet meer twijfelen, gewoon gaan doen! Dus maak je keuze voor de beste kickboksschool voor jou in Eindhoven.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: