Kickboksen in Amstel Business Park: Hier moet je op letten
19 augustus 2019 

Kickboksen in Amstel Business Park: Hier moet je op letten

Ben je op zoek naar een goede sportschool in Amstel Business park om te kickboksen? Dan kun je vast een handige lijst gebruiken met tips waar je op moet letten bij het zoeken. Van de opleiding van trainers tot aan je eigen voorbereiding, zo vind je de beste sportschool.

1. Houd rekening met waarom je wilt kickboksen

Het kan zijn dat je wilt kickboksen om later wedstrijden te vechten. Je wilt alle technieken tot in de puntjes beheersen, kunnen aanvallen en jezelf verdedigen. Dat betekent ook dat je met anderen wilt kunnen sparren (de trappen en stoten op elkaar oefenen).

Een andere reden om te kickboksen, is om een strak, fit en sterk lichaam te krijgen. Je gaat dan kickboksen om een goede workout te krijgen, een doel waar deze sport ook heel goed geschikt voor is. Waarschijnlijk wil je dan niet sparren.

Amstelbusinesspark-kickboksschool

Omdat deze twee doelstellingen heel verschillend zijn, zal ook de manier van trainen anders zijn. Iemand die kickbokst om fit te worden, hoeft niet zoveel inzicht te krijgen in verdedigen en aanvallen als iemand die wedstrijden wil vechten.

Bij je keuze voor een bepaalde sportschool is het dus handig om te kijken wat voor soort training deze aanbiedt. Ga niet sparren als dat niet is wat je wilt, want voor een gewone workout is dat niet nodig.

Als je wedstrijden wilt gaan vechten, zoek dan een sportschool die jou daar alles over kan leren en je er bij kan begeleiden.

2. Neem een kijkje

Je hebt vast al rondgekeken op de websites van enkele sportscholen. Daar wordt je altijd wijzer van, maar het beste is het om ook bij een paar op bezoek te gaan. Daar haal je net wat meer informatie uit.

Want door te gaan kijken, kun je:

  • De sfeer ervaren: is die relaxed, serieus, gastvrij?
  • Is de ruimte schoon of ligt er veel rommel, is de lucht bedompt of fris?
  • Hoe zien de kleedkamers, de wc’s en de douches eruit?

Ook is het fijn als je al kennis kunt maken met de trainers. Misschien kun je een proefles nemen en dan merk je al snel of de manier van trainen je bevalt.

3. Manier van lesgeven en ervaring van de trainers

Als jij wilt leren kickboksen, wil je natuurlijk ook dat je dat goed leert. Daarom is het belangrijk dat trainers over de juiste opleiding en ervaring beschikken. Vaak kun je dit al op de website van de sportschool zien en zo niet, dan kun je er bij je bezoek naar vragen.

Elke trainer zal zijn eigen stijl van lesgeven hebben. Dat kan voor jou een fijne stijl zijn, maar het kan ook botsen. Daarom zijn proeflessen nemen ook een goede manier om een uiteindelijke keuze voor een sportschool te maken.

Checklist-kickboksschool-zoeken

Als je zo’n les volgt, let dan op de houding van de trainer: zorgt hij of zij dat je je op je gemak voelt, legt hij de dingen goed uit? Wordt de veiligheid goed in de gaten gehouden? En op wat voor manier geeft iemand les: streng, losjes of als een drill sergeant?

Kijk goed of je je prettig voelt in een groep, bij de trainer en bij de sportschool in het algemeen. Heb je een klik, dan weet je genoeg!

4. Een goede voorbereiding is het halve werk

Je bent waarschijnlijk heel enthousiast als je wilt beginnen aan een nieuwe sport. Toch is het ook best wel spannend en kun je zenuwachtig zijn om voor het eerst te gaan kickboksen.

Dat is geen wonder, je komt voor het eerst in een groep vreemden te staan, die meer ervaring hebben met kickboksen dan jij. Je weet niet goed wat er van je verwacht wordt, terwijl iedereen snel en schijnbaar zonder moeite doet wat de trainer zegt.

Meestal voelen mensen die voor het eerst een nieuwe sport doen zich verlegen, onhandig en niet op hun gemak. Omdat je zenuwachtig bent, zul je nog meer moeite hebben om alles te volgen.

Soms kan dit ervoor zorgen dat je je eerste training echt niet leuk vond, waardoor je geen zin meer hebt om te gaan. Dat zou zonde zijn. Om dit te voorkomen, kun je twee dingen doen:

1. Neem een paar lessen bij een personal trainer in Amstel Business Park

Wil jij snel de kickbokstechnieken onder de knie krijgen, dan zijn een paar sessies met een personal trainer een goed idee. Je wordt intensief begeleid, waarbij de trainer snel kan inspelen op wat je doet. Je krijgt constant (positieve) feedback.

Je leert door op deze manier te trainen heel snel (ongeveer net zoveel als in 15 groepslessen). De trappen en stoten heb je dus zo onder de knie. Na enkele lessen voel je je waarschijnlijk een stuk zekerder als je daarna gaat trainen in een groep in de sportschool.

2. Volg de online cursus Kickboks Masters

Om snel de basisbeginselen van het kickboksen te leren, kun je ook kiezen voor de online cursus Kickboks Masters. Deze training is opgezet door Danny Delvers, trainer bij Delda Sport. Hij heeft al 20 jaar ervaring met het kickboksen en heeft dus alle kennis in huis om jou het kickboksen te leren.

Leren-kickboksen-kickboksmasters

De cursus bestaat uit 20 modules. In elke modules wordt een bepaalde kickbokstechniek uitgelegd. Danny legt alles rustig en duidelijk uit en elke beweging wordt voorgedaan. Zo kun jij deze zelf nadoen, tot je het onder de knie hebt.

Kickboks Masters is de ideale manier om kennis te maken met het kickboksen. Je doet het op je gemak in je eigen huis, je leert in je eigen tempo en hoeft je geen zorgen te maken over anderen die het misschien beter kunnen.

Of je nu voor een paar trainingssessies met een personal trainer kiest of voor Kickboks Masters, als je eenmaal wat ervaring hebt opgedaan met deze sport, kun je zonder aarzelen met trainen in een sportschool beginnen.

5. Kies je sportschool en ga trainen

Als je goed geïnformeerd bent, je hebt een proefles gevolgd, je hebt je goed voorbereid, dan is het tijd om je keuze te maken. Waarschijnlijk is die keuze niet zo moeilijk meer, want meestal heb je een goed gevoel gekregen toen je er binnen kwam.

Dan zit er maar een ding op: begin je training! Binnen de kortste keren ben je vast net zo enthousiast als alle andere mensen die begonnen met deze sport. Kickboksen is ontzettend leuk, het is altijd afwisselend en je voelt je er sterker, fitter en gezonder door.

Je krijgt een goede conditie, het kan je helpen als je wilt afvallen, je lijf wordt mooi strak en lenig en je spieren worden sterker. Dus wil je gaan kickboksen in de buurt van Amstelveen Business Park, ga dan snel op zoek naar jouw favoriete kickboksschool!

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: