Kickboksen goed voor kinderen?

Wil jij weten of kickboksen goed voor kinderen is? Niet alleen is het een uitstekende sport, waarmee kinderen hun energie kwijt kunnen, maar het geeft ze meer zelfvertrouwen en leert ze omgaan met uitdagingen.

Je kind kan kickboksen als fitness training doen

Misschien ben jij aan het overwegen of kickboksen een geschikte sport is voor jouw zoon of dochter. Het kan zijn dat je twijfelt, omdat het van oorsprong een vechtsport is. Je kunt je dan afvragen of dat nou wel iets is wat je je kind wilt laten doen.

 Jeugd-kickboksen-voordelen

Maar bij Delda Sport kunnen kinderen het kickboksen leren als fitness training. Ze voeren dan alleen de bewegingen uit, dus de trappen en stoten, maar doen dat niet op elkaar. Ze trainen alleen met de trainer en met een bokszak.

Het grote voordeel is dat ze daarmee wel hun lichaam trainen en ook mentaal de positieve effecten meekrijgen, maar absoluut geen risico lopen op blessures en blauwe plekken. De meeste kinderen vinden kickboksen ontzettend leuk en zullen dit elke week met plezier doen.

Waarom kickboksen een geweldige sport is voor kinderen

Er wordt veel verwacht van kinderen en jongeren. Ze gaan naar school, moeten hele dagen stil zitten, en als ze thuis komen huiswerk maken en andere taken doen. Misschien hebben ze muziekles, bijles, moeten ze hun kamer opruimen of bij oma op bezoek.

Kinderen moeten leren omgaan met vriendjes, met leerkrachten, en met alles wat er van ze verwacht wordt. Het is duidelijk dat sommige kinderen hier moeite mee hebben. Je hoort vaak dat kinderen last van angsten of spanningen hebben en dat ze (te) druk zijn.

Als je kind leert kickboksen kan het hier erg veel aan hebben in het dagelijks leven.

De positieve invloed van kickboksen:

Uitlaatklep

Een kickbokstraining is een goede uitlaatklep voor kinderen. Het kost veel energie, en ze kunnen lekker trappen en stoten tegen een bokszak. Drukke kinderen zullen hier veel energie in kwijt kunnen.

Zelfvertrouwen opbouwen

Als je kind onzeker is, kan kickboksen helpen om het zelfvertrouwen te vergroten. De wortels van het kickboksen liggen in de vechtsport. Het is de bedoeling dat je leert jezelf te verdedigen. Dit brengt een aantal mentale voordelen met zich mee.

Als je jezelf moet verdedigen, betekent dit ook dat je het waard bent om jezelf te verdedigen. Je gaat inzien dat je de moeite waard bent. Ook leer je opkomen voor jezelf. Ook kinderen voelen dit en zullen zich steeds beter gaan voelen in hun eigen vel.

Kickboksles-voor-kinderen

Fysiek sterker

Door hele dagen stil te zitten op school en vaak ook thuis (met tablets en smartphones), kunnen kinderen fysieke klachten krijgen. Overgewicht, een slechte houding, afnemende conditie en slappe spieren komen steeds meer voor.

Elke sport kan hierbij helpen. Maar door te gaan kickboksen kun je veel van deze problemen aanpakken. Je verbrandt er veel calorieën mee, je bouwt een goede conditie op en krijgt sterkere spieren.

Omgang met anderen

De kinderen leren kickboksen in kleine groepjes. Als je kind last heeft van verlegenheid of moeite heeft met sociale vaardigheden, is kickboksen een goede manier om hier meer positieve ervaringen mee op te doen.

Kinderen zijn samen bezig met sporten, ze kunnen leren van elkaar. Ook moet een kind omgaan met de feedback die de trainer geeft. Dit zijn nuttige en belangrijke ervaringen en kan een kind helpen over zijn verlegenheid heen te komen.

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe een training eruit kan zien en met hoeveel plezier kinderen aan het sporten zijn.

Goede begeleiding

Door al deze voordelen is kickboksen een sport die erg geschikt is voor kinderen. Bij Delda Sport kunnen ze in kleine groepjes de technieken onder de knie krijgen, onder begeleiding van een van onze gediplomeerde trainers.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je nog vragen? Laat het ons weten. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: