Ik vind sporten niet leuk! Wat kan ik daaraan doen?
18 oktober 2017 

Ik vind sporten niet leuk! Wat kan ik daaraan doen?

Vind je sporten niet leuk? Hoewel je weet dat sporten goed voor je is, zie je er toch elke keer tegenop! Herken je dit? Heb je nog geen sport kunnen vinden die je met plezier zou gaan doen? Er is vast en zeker een sport die bij je past. Je moet hem alleen nog vinden!

Op zoek naar een sport waar jij blij van wordt

Het is de moeite waard op zoek te gaan naar een sport die bij je past. Want alleen dan kun je het volhouden en de motivatie vinden om elke week, of zelfs meerdere keren per week, te gaan sporten.

Maar hoe vind je zo’n sport? Er zijn waarschijnlijk meer sporten dan je je realiseert. En het ligt voor de hand dat je ook niet weet of je het leuk zou vinden om het te doen, als je het niet een keer probeert. Dus zoek eens uit wat voor sporten er allemaal zijn, vraag je vrienden wat ze doen.

Wie weet kom je iets tegen waar je nog nooit aan gedacht had. Denk aan linedansen, indoor klimmen, waterpolo, paardrijden, paaldansen of skateboarden. Heb je wel eens nagedacht over kickboksen?

Het is een stoere sport die goed is voor heel je lichaam. Bij Delda Sport word je goed begeleid en kun je individueel of in kleine groepjes trainen. Je leert traint je uithoudingsvermogen, balans en je wordt er sterker van. Wij zorgen dat je elke week met plezier terugkomt.

Sportennietleuk2

Train samen met je vriend/vriendin

Samen sporten is vaak leuker dan alleen en je kunt elkaar ook nog eens motiveren als het even tegenzit. Je vriend of vriendin kan de stok achter de deur zijn om toch te gaan sporten, op een dag dat je eens moe bent.

Je hebt ieder je eigen doelen om aan te werken, maar je kunt elkaar complimenten geven als je ze behaalt of aanmoedigen om door te gaan.

Bij Delda Sport kun je samen met je vrienden een Small Group Training volgen. Deze groepjes bestaan uit maximaal 6 mensen. Samen kom je verder en het is ook nog eens reuze gezellig.

Zorg dat je doelen haalbaar zijn

Sporten hoeft niet zwaar of moelijk te zijn en je hoeft ook niet meteen drie keer in de week te gaan sporten. Als sporten al niet helemaal is waar je zin in hebt, zorg dan dat je een bescheiden doel kunt halen.

Een keer in de week is een mooie stap en als het bevalt kun je dat uitbreiden. Je hoeft ook niet op het zwaarste niveau te trainen, de langste afstand te lopen of tientallen kilo’s af te vallen. Het belangrijkste is dat je begint. En dat kan op elk moment en met elke sport die je maar leuk vindt.

Vraag eens een proefles aan bij de sport waarvan je denkt dat die leuk kan zijn. Bij Delda sport kun je een gratis intake aanvragen:

Gratis intake aanvragen >>

Mina
Door

Mina

op 11 Dec 2023

Sporten niet leuk? Nou, dan sport je toch gewoon niet? Regelmatig in een behoorlijk tempo wandelen, fietsen of vaker de trap nemen, tuinieren of klussen is meer dan voldoende lichaamsbeweging en spaart je veel geld aan sportschoolabonnementen.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: