Hoe ziet een kickbokstraining eruit?

Wat houdt een kickbokstraining in? Zou je wel willen weten wat je allemaal gaat doen als je gaat kickboksen? Een training duurt een uur. Bij Delda Sport zorgen we ervoor dat je binnen die tijd een all body workout krijgt vol verschillende oefeningen.

Gevarieerde training

Bij sommige kickboksscholen bestaat een training uit een uur lang kickboksen. Er wordt gefocust op techniek en conditie. Bij Delda Sport ziet een training er gevarieerder uit.

We beginnen met een warming up, zodat al je spieren losgemaakt zijn en je zo min mogelijk kans hebt op blessures. Daarna bestaat een deel van de training uit kickboksen. We richten ons op kickbokstechnieken, maar ook op conditie. Dit neemt zo’n 25 minuten in beslag.

Hoe ziet een kickboxtraining eruit

Spierversterkende oefeningen

De rest van de training is dan gericht op spierversterkende oefeningen. Soms ga je aan de slag met gewichten, maar er zijn ook oefeningen waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. Dit zijn bijvoorbeeld push-ups, sit-ups en squats.

In dit uur trainen wordt je hele lichaam aan het werk gezet. Elke oefening is belangrijk. Door elke week te kickboksen krijg je meer kracht, je lichaam wordt strak en sterk. Ook zul je er door afvallen.

Variatie

De trainers zorgen voor een afwisselend programma. We proberen er variatie in te houden, zodat je elke keer weer net iets anders doet. Zo houden we de training leuk en daardoor zul je altijd graag naar de sportschool komen. Trainen kan bij Delda Sport in privélessen of in kleine groepjes van maximaal zes personen. De oefeningen worden aangepast aan je eigen wensen en doelen, die je in een intakegesprek hebt doorgegeven.

Zie jij zo’n full body workout vol afwisselende oefeningen ook wel zitten? Ben je nieuwsgierig en wil je graag een keer meedoen? Vraag dan een gratis intake aan. We nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: