Hoe stress je kickbokstraining beïnvloedt
03 januari 2018 

Hoe stress je kickbokstraining beïnvloedt

We weten allemaal dat stress niet goed voor je is, maar wist je dat stress je kickbokstraining ook beïnvloedt? En dat is niet op een positieve manier. Als je veel stress hebt, zul je dat in je training merken.

Een verkeerde houding

Als eerste merk je dat aan je houding. Bij het kickboksen is een goede houding je uitgangspunt. Door stress span je spieren aan in je schouders en nek en daardoor kun je niet soepel bewegen.

Je zult je kickboksoefeningen dus waarschijnlijk niet zo goed als anders kunnen uitvoeren. Helaas loop je ook meer risico op blessures. Strakgespannen spieren werken niet naar behoren.

Stress invloed kickboxtraining

Concentratieproblemen

Daarbij komt dat je vermoedelijk ook niet zo geconcentreerd bent. In periodes vol stress merk je vaak dat je blijft piekeren en je moeilijk kunt concentreren. Je kickboksworkout heeft daar ook onder te leiden. Ook dat kan blessures opleveren.

Te snelle ademhaling

Stress heeft verder nog invloed op je ademhaling. Het veroorzaakt hoge adrenaline niveaus in je bloed, en dat zorgt voor een snellere en oppervlekkiger ademhaling. Je krijgt niet genoeg zuurstof.

Tijdens de kickbokstraining wordt er een flinke inspanning van je lichaam verwacht en als je te weinig zuurstof binnenkrijgt, zul je waarschijnlijk niet zo goed meekomen. Je merkt dat je te weinig energie hebt.

Stress kickbokstraining invloed

Pak je rust

Hieruit blijkt wel, dat als je last hebt van stress, je kickbokstraining niet meer vlekkeloos zal gaan. Je voelt je moe en hebt geen energie om alle oefeningen goed te doen. Je merkt dat je spieren stijf zijn en niet lekker bewegen. En concentreren lukt ook niet.

Maar als je nog wel komt trainen is dat heel goed! Sporten helpt je wel wat van de stress te ontladen. Maar vergeet niet dat rust nemen belangrijk is in tijden van stress. Plan rustmomenten in je agenda om je geest en lichaam de kans te geven de stress los te laten.

Heb je vragen over stress en je kickbokstraining? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: