Hoe kies je voor gezondheid tijdens verjaardagsfeestjes?
29 november 2017 

Hoe kies je voor gezondheid tijdens verjaardagsfeestjes?

Kun je een gezond verjaardagsfeestje vieren? In sommige periodes heb je zoveel verjaardagen, dat je elke week wel een feestje hebt. Hoe zorg je dat je toch gezond blijft eten?

Kiezen voor je gezondheid

Voor je eigen verjaardag heb je zelf de keuze wat je neerzet. Maar hoe pak je het aan op de verjaardag van een ander? Moet je altijd nee zeggen en je ongezellig voelen?

Dit laatste is nog het belangrijkste om te overwegen. Ten eerste ben jij degene die bepaalt hoe jij je voelt. Kiezen voor je gezondheid is niet ongezellig. Dat lijkt alleen maar zo. Ten tweede zit er een sociale druk achter om mee te eten. Het is eerder onbeleefd van anderen om zo aan te dringen. Blijf bij je eigen gevoel en kies voor wat jij belangrijk vindt.

vieren gezonde verjaardag

Handige tips

Als je naar een verjaardag gaat, is het handig om van tevoren te bepalen wat je wilt eten of drinken. Het kan veel schelen als je bijvoorbeeld slechts voor een snack gaat. Neem dan alleen een stuk taart, maar geen drankjes en andere hapjes.

Vraag om gezond drinken: thee, water, spa rood of spa blauw. Bedenk dat er in alcohol veel calorieën zitten, of je nu wijn of bier neemt. Als je met iemand samen gaat en met de auto, stel dan voor om de Bob te zijn. Dan heb je een stok achter de deur om alcoholvrij te blijven.

Ga niet met een lege maag naar een verjaardag. Zorg dat je een gezond tussendoortje of een lichte maaltijd hebt gegeten. Zo voorkom je dat je meer eet dan je wilt.

Het is niet nodig altijd heel streng te zijn. Je kunt jezelf best iets gunnen. Maar laat het je eigen keuze zijn en niet die van anderen.

Sporten en gezonde voeding

Bij Delda Sport kun je sporten en genieten van de voordelen van het online coachingsprogramma. Hierin leer je veel over voeding en gezondheid. We helpen je graag bij het maken van gezonde keuzes.

Wil je hier meer over weten? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: