Hoe blijf ik gemotiveerd om te sporten? De beste motivatietips op een rijtje!
15 december 2017 

Hoe blijf ik gemotiveerd om te sporten? De beste motivatietips op een rijtje!

Soms is het best lastig gemotiveerd te blijven om te sporten. Er worden veel eisen aan ons gesteld, en sporten voelt soms ook als moeten. Je kunt moe zijn, ziek of ongeïnspireerd. Hoe kom je dan toch van die bank of om te gaan sporten?

Stel je eigen doelen

Toen je begon met sporten, of dat nu kickboksen is of iets anders, was je heel gemotiveerd. Je wist wat je doel was: je conditie verbeteren, zoveel kilo afvallen of 10 kilometer hardlopen. Doelen zijn inspirerend: je hebt iets om naar toe te werken. En je voelt je super goed als je je doel behaalt.

Tips om gemotiveerd te sporten

Nu na zoveel maanden of jaren heb je je doelen minder vast omschreven. Of misschien heb je niet eens een doel, maar sport je gewoon “omdat het gezond is” of “omdat ik het altijd al zo doe.” Dat is niet zo inspirerend.

Dus om weer zin in het sporten te krijgen, kun je een nieuw doel voor jezelf opstellen. Probeer nieuwe oefeningen uit, probeer je grenzen weer te verleggen of kun je straks (na de kerstdagen) weer wat proberen af te vallen.

Misschien is het tijd om zelfs een nieuwe sport uit te proberen, waarbij je weer heel nieuwe doelen kunt behalen. Iets nieuws proberen is leuk en het brengt je hele andere uitdagingen. Doe geen sport omdat je hem altijd al deed, maar omdat je het leuk vindt.

Motiveer elkaar

Samen met iemand sporten is niet alleen gezelliger, je kunt elkaar ook motiveren. Als je bed zo lekker warm is, is het moeilijk om uit jezelf op te staan. Maar als je sport-partner op je staat te wachten, heb je meer motivatie om eruit te gaan.

Ook kun je elkaar helpen. Je zorgt voor complimenten en steun, en helpt elkaar net iets verder te komen dan je alleen gelukt zou zijn. Ga door tot je dat gewicht hebt gelift of die laatste set oefeningen hebt gedaan. Samen sporten werkt echt motiverend.

Tips motivatie sporten

Haal je inspiratie van internet

Als je graag sociale media gebruikt, kun je daar ook veel inspiratie vandaan halen. Volg je je grote voorbeeld via Twitter of Instagram en zie je daar mooie foto’s? Laat je inspireren om hetzelfde te doen. En post jouw sportieve successen ook. Een thumbs-up doet veel voor je zelfvertrouwen.

Met plezier sporten

Doe jij wel een sport die je leuk vindt? Om gemotiveerd te blijven is het wel heel belangrijk om iets te doen dat je graag doet. Zoals ik zei, je moet geen sport doen omdat je het al zo lang doet en het een gewoonte is.

Ben je uitgekeken op hardlopen, tennissen of zwemmen? Kijk dan eens rond of er iets is waar je weer zin in gaat krijgen. Dan is het veel gemakkelijker om een, twee of drie keer per week naar de sport te gaan.

Kickboksen bij Delda Sport

Bij Delda Sport vinden we het belangrijk dat je met plezier komt kickboksen. We stellen elke keer een gevarieerd trainingsprogramma samen, zodat elke sessie anders voelt dan de vorige.

Je kunt bij ons leren kickboksen in een privéles van een personal trainer. Samen stel je je doelen vast en de trainer helpt je om die te behalen. Als je ziet dat je met sprongen vooruit gaat, zul je merken dat je met veel plezier komt trainen.

Of komt trainen in een klein groepje. Samen met vrienden is het gezellig sporten en jullie kunnen elkaar aanmoedigen en verder helpen. De trainer besteedt ook in deze groepjes veel aandacht aan ieder persoon.

Denk je dat kickboksen ook voor jou wel een leuke sport kan zijn? Wil je er meer over weten? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: