Fysiotherapie Landsmeer - Wat kun je verwachten?
04 juli 2018 

Fysiotherapie Landsmeer - Wat kun je verwachten?

Fysiotherapie in Landsmeer aan het zoeken? In dit artikel vertellen we je welke behandelmethodes er zijn bij Fysiotherapie Yorbody in Landsmeer.

Lees hier alles over Yorbody Fysiotherapie Landsmeer.

Behandelmethoden

Dry Needling in Landsmeer

Dry needling is een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en richt zich op het verminderen van acute en chronische spierklachten. De fysiotherapeuten hebben een extra opleiding gevolgd om dit toe te kunnen passen bij patiënten. De laatste jaren wordt Dry needling in steeds meer praktijken toegepast vanwege de snelle en goede resultaten. Met Dry Needling kun je ook de spieren behandelen die dieper liggen en waar je met je handen niet direct bij kan komen. Zo kunnen specifieke spiergroepen goed behandeld worden.

Behandeling

Dry Needling is een onderdeel van de fysiotherapie en wordt gebruikt bij spierverhardingen die klachten kunnen veroorzaken. De fysiotherapeut onderzoekt welke spierverhardingen de klachten kunnen veroorzaken. Door middel van dunne acupunctuurnaalden worden deze spierverharding geprikt zodat een twitchresponse (korte samentrekking van de spier) optreedt waardoor de spier daarna zal ontspannen. Meestal voel je na 1 of 2 dagen vermindering van de klachten.

Wat zijn spierverhardingen?

Een spierverharding is een plek in de spier die hard aan kan voelen. Een spierverharding wordt ook wel een triggerpoint of spierknoop genoemd. De spierverhardingen kunnen naast lokale ook uitstralende pijn of klachten op andere plekken van het lichaam geven.
Klachten kunnen zich uiten door:
• Pijn op de plek van de spierverharding of een andere plek
• Beperkte beweging of stijfheid
• Verminderde kracht
• Pijnontwijkend gedrag
• Hoofdpijn
• Vermoeidheid

Wat zijn de oorzaken van spierverhardingen?

– Overbelasting (Bijvoorbeeld te veel trainen of te zwaar tillen)
– Langdurig één houding aannemen. (Bijvoorbeeld te lang zitten achter de laptop of
computer)
– Verkeerde houding (altijd je schouders optrekken)
– Niet rustig opbouwen met sporten
– Slechte of geen cool down na het sporten
Stress

Wanneer je angst hebt voor naalden is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de spierverhardingen te behandelen zonder naalden.

Oefentherapie in Landsmeer

Oefentherapie is vaak een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Het is belangrijk dat de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren geoptimaliseerd word. We geven hiervoor o.a. rekoefeningen, stabiliteits- of krachtoefeningen en adviezen. Het is namelijk erg belangrijk dat je naast de therapie zelf aan de slag gaat om het herstel te bevorderen. Doordat je zelf aan de slag gaat met de oefeningen zullen de klachten minder snel terug komen.
Ook zal na een operatie aan het gewricht ten behoeve van de revalidatie een intensieve vorm van oefentherapie nodig zijn om de mobiliteit en kracht te verbeteren.

Oefentherapie landsmeer

Medical Taping in Landsmeer

Er zijn verschillende tape technieken voor verschillende lichamelijke klachten.
De tape zorgt voor een liftend effect van de opperhuid. Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd. De druk op de pijnreceptoren neemt af waardoor ook de pijn af neemt. Het zorgt voor een stimulerende werking van het zelf genezend proces van het lichaam. De tape kun je maximaal 4 of 5 dagen op de huid laten zitten. Je kunt de tape laten zitten tijdens het douchen en het sporten. De tape kun je het beste voorzichtig verwijderen onder de douche.

Sportmassage in Landsmeer

Sportmassage is een stevige massage die toegepast wordt op de spieren. Er wordt gebruik gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken waardoor de verklevingen in de spieren zullen verminderen. Dit leidt tot een verbeterde bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Een sportmassage bevordert dus het spierherstel, waardoor de sporter (en niet sporter) minder snel blessures heeft.
De sportmassage valt niet binnen de vergoeding van fysiotherapie. Soms valt het binnen de vergoeding van de alternatieve zorg. Vraag dit na bij je zorgverzekering.

Fysio landsmeer

Bij Yorbody Fysiotherapie Landsmeer gebruiken we een combinatie van de verschillende behandelmethoden om tot een duurzaam resultaat en herstel te komen.

Kosten Fysiotherapie in Landsmeer

Wij hebben een contract met ALLE zorgverzekeraars. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, zal de zorgverzekeraar de zittingen volledig vergoeden. Het aantal zittingen dat vergoed word is afhankelijk van je aanvullende pakket. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht wanneer je alleen een basisverzekering hebt. De kosten komen dan voor eigen rekening.

Fysiotherapie zonder doorverwijzing

Tegenwoordig kun je via DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) en zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken met de fysiotherapeut.
ALLE fysiotherapeuten van YorBody zijn geregistreerd in het BIG-register, CKR of Keurmerk Fysiotherapie.

Nu een afspraak inplannen bij Yorbody Fysiotherapie Landsmeer

Loop niet te lang door met je klachten en maak een afspraak door te bellen met 0633402019 of mail naar landsmeer@yorbody.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: