De 7 beste oefeningen om zoveel mogelijk calorieën te verbranden

De 7 beste oefeningen om zoveel mogelijk calorieën te verbranden

Ben jij op zoek naar oefeningen waar je veel calorieën mee kunt verbranden? Door als je gaat sporten te kiezen voor dit soort oefeningen, krijg je sneller een strak lichaam en als voordeel nog een goede conditie ook.

Verbrand meer calorieen met deze 7 oefeningen

Snelle-verbranding-oefeningen

Over het algemeen wordt krachttraining genoemd als je iets wilt doen wat veel calorieën verbrandt. En hoewel je lichaam flink aan het werk moet bij krachttraining, zijn er bepaalde oefeningen die de vetverbranding nog meer stimuleren.

Dit zijn oefeningen die zoveel mogelijk alle grote spiergroepen van je lichaam activeren (dus compound oefeningen). Bekijk onderstaande lijst en begin zo snel mogelijk je training.

1. Burpees

De meeste mensen zijn er niet dol op om burpees te doen: ze zijn zwaar en intensief. Maar door deze oefening te doen (probeer er 10 in een minuut te halen), verbrand je in een half uur 440 calorieën! Burpees zorgen er ook voor dat je bijna alle spieren van je lichaam gebruikt.

2. Kettlebell swing

Door de kettlebell swing te doen verbrandt je een verbazingwekkende 20 calorieën per minuut. Als je er 10 per minuut kunt doen met een kettlebell van gemiddeld 10 tot 15 kilo, kun je 600 calorieën in een uur verbranden.

Er zijn veel verschillende oefeningen met een kettlebell en allemaal zijn ze heel goed om een full body workout mee te doen. Dus wees ook niet bang om af te wisselen.

3. Roeien

Op een roeimachine kun je zelf de weerstand instellen en daardoor goed zien wat je voortgang is. Afhankelijk van je inzet en eigen lichaamsgewicht, kun je 12 calorieën per minuut verbranden, wat neerkomt op 550 calorieën per uur. Ook met deze sport train je je benen, billen, rug en armen.

4.Crossfit workout: Cindy

Crossfit is een heel intensieve sport en Cindy staat voor een combinatie van verschillende oefeningen, die alle grote spiergroepen van je lichaam aan het werk zet. Je moet zoveel mogelijk sets doen in 20 minuten.

Je doet 5 pull-ups, 15 air squats en 10 push-ups. Het is de bedoeling dat je er naartoe werkt dat je deze allemaal in 20 minuten kunt doen. Je kunt tot 600 calorieën in een uur verbranden. Crossfit helpt je snel in conditie te komen en je lichaam wordt aangezet tot een hogere vetverbranding.

Meer-afvallen-oefeningen

5. Touwtje springen

Het lijkt zo simpel, touwtje springen, maar het is een erg effectieve oefening, die heel veel spieren aanspreekt. Niet alleen kost het kracht, maar je hebt ook spieren nodig voor balans en coördinatie. Je kunt ook allerlei variaties doen op het standaard touwtje springen.

Als je tussen de 100 en 120 keer kunt springen per minuut, verbrandt je 13 calorieën per minuut, en dat komt uit op 600 calorieën in een uur.

6. Battle Ropes

Battle ropes doen bestaat uit het in beweging brengen van lange en zware touwen. Het werken hiermee is erg intensief en je doet dan ook een full body workout. Je traint met een oefening allebei de kanten van je lichaam en krijgt er een sterke core door.

Door oefeningen met battle ropes te doen, kun je zo’n 450 calorieën per uur verbranden.

7. Tabata jump squats

Tabata oefeningen zijn heel zwaar en de jump squats zijn dat ook. Doe acht rondes, bestaand uit 20 seconden oefeningen, 10 seconden rust en je verbrandt ruim 700 calorieën per uur. Het voordeel van deze workout is dat je metabolisme ook na het trainen nog lang hoog blijft.

Ook met kickboksen kun je goed aan afvallen werken, met een training van een uur kun je 600 tot 700 calorieën verbranden. Bij Delda Sport kun je het leren onder begeleiding van een enthousiaste trainer, die je helpt jouw doelen te bereiken.

Kom snel kennismaken en schrijf je in voor die gratis intake. Vul je gegevens hieronder in en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Intakeformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: