Met Kickboks Masters nog beter leren kickboksen!

Met Kickboks Masters nog beter leren kickboksen!

Kun jij al kickboksen, maar denk je dat je het nog beter kunt leren doen? Je kunt altijd blijven doorleren, ook als je al jaren aan het kickboksen bent. Niet alleen vergeet je soms ergens op te letten, het kan ook zijn dat je iets verkeerd hebt aangeleerd. Met Kickboks Masters ga je de puntjes op de i zetten.

Er sluipen kleine foutjes in je technieken

Wie aan kickboksen doet, is bezig met een zelfverdedigingssport. Je gebruikt trappen en stoten om jezelf te verdedigen en om een tegenstander aan te vallen. Maar je kunt deze technieken ook gebruiken om je lichaam te trainen, zonder het vechtsportelement.

Ook dan is het belangrijk de technieken goed uit te voeren. Elke trap en stoot moet uitkomen waar je dat bedoeld had. Je lichaam moet mooi in balans zijn, je polsen recht en je verdediging moet ook tijdens een aanval actief blijven. Er is veel om op te letten.

Als je begint met kickboksen leer je precies hoe je een trap of stoot uitvoert. Er zijn er verschillende en die kun je als combinaties uitvoeren. Je leert dus een heleboel nieuwe bewegingen. Na een aantal lessen krijg je ze al aardig onder de knie.

Of je nu al langer traint of nog maar een paar maanden, het is goed als je eens nagaat of je alle technieken correct uitvoert. Er kunnen kleine foutjes in je bewegingen of je houding sluipen, waardoor je aanvallen en verdediging niet zo effectief meer zijn.

Basistechnieken in de praktijk om je technieken te verfijnen

Op het Kickboks Masters platform vind je allerlei kickbokstrainingen. Een ervan is de training Basistechnieken Toepassen in de Praktijk. Er is er een voor beginners en een voor gevorderden. De trainingen worden gegeven door Danny Delvers, die al meer dan 20 jaar ervaring met kickboksen heeft.

Basistechnieken Toepassen in de Praktijk voor beginners

In deze training van een uur werkt trainer Danny Delvers met 4 beginnende kickboksers. Hij laat ze allerlei oefeningen doen en geeft feedback op wat ze doen. Door deze manier van werken zie je wat de meest gemaakte fouten zijn.

Als je zelf meekijkt en meedoet met de oefeningen, kun je inzicht krijgen in je eigen technieken en waar er bij jou foutjes zijn ingeslopen. Het zou kunnen dat ook jij je verdedigende hand laat zakken als je een rechte stoot doet of misschien draai je je heupen niet genoeg uit.

Het kan erg leerzaam zijn om op deze manier feedback te krijgen en je eigen stoten en trappen onder de loep te nemen.

Basistechnieken Toepassen in de Praktijk voor gevorderden

Zelfs als je al jaren kickbokst zul je kleine foutjes maken in de uitvoering van je trappen en stoten. Door te kijken naar deze training van drie kwartier, zul je inzicht krijgen in de meest gemaakte fouten.

Laat jij je dekking teveel zakken tussen aanvallen door of wijzen je tenen niet de goede kant uit als je naar voren stapt? Wat de foutjes ook zijn, je kunt met de informatie in de training precies zien waar je op moet letten.

Een correcte techniek is bij het kickboksen onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je aanvallen en de verdediging effectief zijn, ook al doe je deze sport alleen om fit te blijven.

De training Basistechnieken Toepassen in de Praktijk vind je op het Kickboks Masters Platform. Als je een abonnement afsluit krijg je toegang tot alle trainingen:

 • Premium zaktraining
 • Basistechnieken programma
 • Challenge 3-Pack
 • Kickboks Home Duo Work-outs
 • Basistechnieken toepassen in de praktijk
 • 20 minuten work-outs
 • Quinty’s Yoga
 • Shadow Fight Training
 • Voedingsschema’s
 • Vivo Vitaal Voeden Programma
 • Toegang tot community
 • Elke week nieuwe trainingen online

Klik de link hieronder voor meer informatie over Kickboks Masters:

https://deldasport.nl/kickboksmasters/

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: