7 Tips om meer energie te krijgen op een dag
16 januari 2018 

7 Tips om meer energie te krijgen op een dag

Hoe krijg je meer energie op een dag om je de hele dag fit en opgewekt te voelen? We kennen allemaal wel het vier-uur dipje, maar soms voel je je de hele dag futloos en sloom. Wat kun je daar dan doen? Met deze 7 tips kom je elke dag goed door.

1. Begin je dag met bewegen

Zodra je je bed uitkomt kun je het beste enkele oefeningen doen. Hiermee zet je je hart aan het werk en dit zorgt voor meer energie gedurende de hele dag.

Het gaat er niet om dat je een hele fitness routine afwerkt, maar doe wat jumping-jacks of boks met jezelf in de spiegel. Beweeg vijf minuten en je voelt je de hele dag energieker.

7 tips voor meer energie

2. Een goed ontbijt

Je lichaam heeft als het goed is meer dan 8 uur geen brandstof binnen gekregen. Dus een ontbijt is een vereiste om in beweging te kunnen komen. Sla het daarom niet over. Uit onderzoek blijkt dat het overslaan van het ontbijt de kans op het krijgen van diabetes type 2 kan vergroten. Eet een voedzaam ontbijt, zoals yoghurt, eieren of een eiwitshake.

3. Een sterke rug

Doe regelmatig oefeningen om een sterke rug te krijgen. Als je een sterke rug hebt, zul je minder snel moe worden. Trainen op een roeimachine kan helpen, maar kickboksen helpt ook bij het kweken van sterke rugspieren.

4. Meditatie voor meer energie

Soms loop je vast, soms ben je gewoon te moe om door te werken. Mediteren is een moment van leegte creëren in je hoofd. Door alles los te laten, bouw je nieuwe energie op. Het klinkt zweverig, maar het heeft hoe dan ook een positief effect.

Een korte meditatie hoeft uit niet meer te bestaan dan: rechtop zitten, je ogen sluiten en elke gedachte die opkomt, direct loslaten. Hecht er geen waarde aan, sta er niet bij stil. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt en hoe meer je het effect zult merken.

7 tips meer energie

Hierna kun je weer vol energie aan het werk.

5. Humor

Lachen werkt heel ontspannend. Je werk en problemen die zich gedurende een dag voordoen, zorgen voor stress. Hopelijk werk je samen met gezellige collega’s en kunnen jullie regelmatig lachen om elkaar. Lachen verlaagt stresshormonen in het bloed en geeft je brein weer een frisse start.

Werk je alleen of heb je geen grappige collega’s, neem dan de tijd om in je pauze even te genieten van wat Youtube allemaal te bieden heeft. En als je ‘s avonds thuis komt, kijk dan een grappige comedy(serie).

6. Neem een pauze

Verslapt je aandacht, voel je je energie tot het nulpunt dalen? Stap er dan even tussenuit en neem een pauze. Zorg dat je ook echt even wegloopt van je werkplek, houd een praatje of ga een blokje om.

Je werk gaat opeens stukken beter als je terugkomt. Je hebt dan weer de energie om alles vanuit een andere hoek te bekijken, je creativiteit komt weer terug en je kunt een probleem nu wel oplossen. Een pauze is essentieel om wat energie terug te krijgen.

7. Regelmatig sporten

Je lichaam wordt sterker door te sporten. Het kan meer aan en zal over meer energie beschikken gedurende de dag.

Kickboksen is een geweldige manier om je lichaam fit en gezond te krijgen. Begin je training vandaag nog en kom kickboksen bij Delda Sport.

Denk je dat kickboksen iets voor jou kan zijn, of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: