6 Tips om je training vol te houden
18 september 2019 

6 Tips om je training vol te houden

Hoe enthousiast je ook bent met sporten, het kan soms lastig zijn om je training vol te houden. Om regelmatig te blijven trainen, heb je een goede motivatie nodig. Lees hieronder over de 6 beste tips om je aan je trainingsschema te houden.

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten!

Sporten is natuurlijk goed voor je, maar er zijn momenten dat je geen zin hebt, moe bent of het te druk hebt. Hoe zorg je dat je toch braaf elke keer weer het veld op gaat/naar de sportschool gaat/die hardloopschoenen aantrekt?

Het is echt wel normaal dat je niet altijd even gemotiveerd bent. De meeste mensen hebben een druk leven en je hebt soms niet zoveel energie. Met deze tips gaat het je lukken om regelmatig te blijven sporten:

1. Zorg voor afwisseling

Doe jij elke week hetzelfde? Dat maakt het trainen niet erg interessant. Als jij je sport saai gaat vinden, wordt het steeds moeilijker om er gemotiveerd tegenaan te gaan. Probeer om wat meer afwisseling in te bouwen.

Schema-workout-eraanhouden

Houd je van hardlopen? Wissel de route af die je loopt, probeer er een HIIT training van te maken of doe zelfs een keer heel wat anders, bijvoorbeeld fietsen. Sport je altijd binnen, ga dan naar buiten. Deze afwisseling geeft je weer nieuwe energie.

2. Wees niet te hard voor jezelf

Trainen gaat niet altijd even goed, en dat is geen probleem. Ben je moe, maak dan je training eens wat lichter. Wees er trots op dat je wel bent gegaan. Een lichte training is nog altijd beter dan geen training.

Lukt het je een keer niet om te sporten, gooi dan niet meteen je hele schema uit het raam. Pak de draad direct weer op en volg het schema zodra dat weer gaat. Probeer wel goed door te zetten en grijp niet elke kans aan om op de bank te blijven zitten.

3. Maak een prioriteit van sporten

Heb je geen tijd om te sporten of maak je geen tijd? Het is belangrijk om je sport een plekje in je planning te geven. Als je een uur sporten in plant en dat ook serieus neemt, zul je zien dat je je veel makkelijker aan je afspraak kunt houden.

4. Investeer in je sport

Door te kiezen voor goed materiaal, kun je ook je motivatie een boost geven. Met de goede kleding, schoenen, of wat je ook maar nodig hebt (zoals een fiets, kickbokshandschoenen, schaatsen of een tennisracket) geef je jezelf de boodschap dat je je sport serieus neemt.

Fitness-schema-blijfsporten

Het juiste materiaal helpt je beter te presteren en daardoor zul je ook meer enthousiasme voelen. Vanzelf krijg je dan ook meer zin. Je kunt nieuwe kleding of bijvoorbeeld schoenen ook gebruiken als beloning als je je aan je schema hebt gehouden.

5. Sport samen

Met iemand samen sporten is absoluut een goede stok achter de deur om te gaan sporten. Dat kan een vriend of vriendin zijn, maar ook een personal trainer. Als je met diegene een afspraak hebt staan, zeg je dat minder snel af.

6. Maak je doelen niet te groot

Het is motiverend om doelen te stellen, maar neem kleine stappen naar een groter doel. Twintig kilo afvallen is nog zover van je af, dat dat demotiverend kan zijn.

Stel je doel telkens op 5 kilo, om het gevoel te hebben dat je daadwerkelijk iets bereikt. Uiteindelijk zul je dan die 20 ook halen.

Wil jij beginnen met sporten? Kies dan voor kickboksen: een sport die altijd leuk en uitdagend is. Train in kleine groepjes of met een personal trainer samen. Bij Delda Sport kan het. Kom nu langs voor een gratis intakegesprek.

Intakegesprek >>

 

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: