5 Punten waar je op moet letten als je een personal trainer inhuurt
12 januari 2018 

5 Punten waar je op moet letten als je een personal trainer inhuurt

Weet jij waar je op moet letten als je een personal trainer inhuurt? Een trainer kan je helpen je doelen te bereiken, als jou dat zelf maar niet lukt. De trainer zorgt voor motivatie, inspiratie en een duidelijk pad naar je doelen!

Je wilt wel meer aan sport doen, je wilt wel afvallen, sterker worden, aan je conditie werken, maar het lukt niet. Dan is een personal trainer echt iets voor jou. Maar hoe vind je een goede, waar moet je op letten? Hier volgen vijf tips om de personal trainer te vinden die bij je past.

1. Kijk naar zijn of haar CV

Iedereen kan zich personal trainer noemen, maar het gaat er om wat iemand bereikt heeft. Bekijk de CV om er achter te komen wat voor opleiding de trainer heeft gevolgd en wat zijn werkervaring op dit gebied is.

Heeft de trainer helemaal geen passende opleiding of cursussen gevolgd, dan kun je beter voor iemand anders kiezen.

2. Heeft hij/zij een specialisme?

Elke personal trainer legt zijn aandacht op een specifiek onderwerp: voeding, conditie, cardio, of afvallen. De trainer heeft een bepaald programma en het is belangrijk dat dit bij je past. Kijk of zijn aanpak iets is waar jij je in kunt vinden.

5 punten om op te letten als je PT inhuurt

Het is niet handig als je enthousiast begint, maar uiteindelijk een hekel aan het programma en/of de trainer krijgt.

3. Een grote naam?

Een personal trainer kan snel bekend worden als hij of zij een bekend iemand heeft getraind. Maar dit betekent niet logischerwijs dat zijn trainingen goed zijn. Ook kan het zo zijn dat dit al lang geleden was. Is de trainer nog steeds actief en bereikt hij goede resultaten? Wees hier kritisch in je keuze.

4. Vragen stellen!

Kijk of jij al je vragen kunt stellen en of de trainer ook vragen aan jou stelt. Bij een kennismaking zou je allebei interesse in elkaar moeten hebben en op deze manier kom je erachter waar je mee aan het werk gaat.

De trainer zou zeker moeten vragen of je medicatie gebruikt, blessures hebt (gehad) en hoe je gezondheid is. Daar kan hij of zij de training op afstemmen.

5 punten keuze PT

5. Persoonlijkheid

Er zijn verschillende manieren om mensen te motiveren, dus zorg dat je erachter komt hoe deze trainer dat aanpakt. Sommige trainers schreeuwen, zijn streng of werken juist op basis van empathie. Wat past bij jou?

Als je bij de keuze voor een trainer rekening houdt met deze punten, zul je vast iemand vinden waarmee het klikt, en met wie je aan de slag gaat om te bereiken wat jij wilt.

Ben je op zoek naar een personal trainer, dan kun je ook bij Delda Sport terecht. Bij ons werken goed opgeleide, ervaren trainers, die gemotiveerd zijn om samen met jou aan de slag te gaan om je doelen te bereiken.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier en we nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: