Wat kan jou motiveren om te sporten? 6 Tips om er voor te gaan!
14 april 2021 

Wat kan jou motiveren om te sporten? 6 Tips om er voor te gaan!

Jezelf motiveren om te sporten is belangrijk om ervoor te blijven gaan. Maar hoe vind je die motivatie elke week weer? Als je moe bent of een drukke dag hebt gehad, kan het moeilijk zijn om te gaan sporten. Maar met deze 6 tips blijf je lekker gemotiveerd!

Zo houd je jezelf gemotiveerd!

Om te sporten heb je motivatie nodig, dat is een feit. Soms zul je niet veel zin hebben, soms ben je moe en heb je geen energie. Het enige dat je dan zal aanzetten om toch te gaan sporten is je motivatie. Lees onderstaande tips om altijd over een goede dosis motivatie te beschikken.

1. Wat betekent sport voor jou?

Je motivatie kun je voor een groot deel halen uit hoe je over het trainen denkt. Mocht je denken te moe te zijn om te sporten, denk dan aan wat sport voor je betekent. Je houdt je lichaam gezond en sterk (goed voor je hart- en bloedvaten, voor spieren en botten).

Maar het is ook geweldig als manier om te ontstressen. Je voorkomt er rug- en schouderklachten mee en helpt bij het afvallen.

2. Luisteren naar je favoriete muziek

Muziek kan je training leuker maken en je motivatie een boost geven. Maak gebruik van een lekker ritme om in beweging te blijven, gebruik krachtige teksten om zelf meer kracht te kunnen zetten.

Luister naar opwekkende muziek om in de stemming te komen. Muziek brengt je altijd in beweging, het is handig daar gebruik van te maken.

3. Sporten met een partner

Door met een partner te sporten, geef je jezelf een stok achter de deur om van de bank af te komen. Het is moeilijker om een training af te zeggen als je weet dat een ander dan teleurgesteld is.

Maar sporten met een maatje is natuurlijk ook gezelliger. Daardoor wordt het sporten leuker en blijf je gemotiveerd.

4. Water drinken

Water drinken kan goed helpen om gemotiveerd te blijven. Je lichaam heeft namelijk veel vocht nodig. Heb je een tekort aan vocht, dan kunnen je spieren zwaar gaan aanvoelen en krijg je een gebrek aan energie. Voldoende drinken is dus belangrijk.

5. Breng regelmaat in je trainingen aan

Als je met jezelf afspreekt om elke week twee keer te trainen, plan hier dan vaste dagen en tijdstippen voor in. Op die manier heb je een regelmaat en dat geeft houvast. Zet je afspraak om te gaan sporten in je agenda, op die manier neem je de afspraak serieus.

Het is ook een idee om bij te houden of elke keer gesport hebt, ja of nee. Als je je aan je trainingsschema houdt, zul je merken dat je gemotiveerd bent om dat te blijven doen.

6. Sporten is leuk

Kies een sport die je leuk vindt om te doen, dat is de enige manier om het te blijven volhouden. Maar zelfs als je soms geen zin hebt, kun je je training leuk maken. Gebruik muziek en kijk of je je training wat uitdagender of afwisselender kunt maken.

Doe je altijd dezelfde oefeningen? Een kleine aanpassing kan het al leuker maken. Zoek op internet naar leuke oefeningen en pas je trainingsschema regelmatig aan.

Sporten is geen straf. Het vergt echter wel wat discipline. Maak sporten leuk door te kiezen voor trainen met een personal trainer. Bij Delda Sport hebben we plezier in het sporten hoog in het vaandel staan. Is kickboksen ook wat voor jou? Vraag meer informatie aan via onderstaand formulier.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: