Trainingsschema boksbal

Ben je op zoek naar een trainingsschema voor de boksbal? Als je thuis een boksbal hebt, kun je daar zelf mee trainen. Het helpt je om fitter en sterker te worden en je conditie op peil te krijgen. Een goed trainingsschema kan daar goed bij helpen.

Thuis trainen met een boksbal

Heb je thuis een boksbal hangen (of wil je dat gaan doen), dan heb je de mogelijkheid om thuis te trainen. Dat heeft veel voordelen, zoals trainen wanneer het jou uitkomt (na je werk of juist ervoor), geen abonnementskosten voor een sportschool en de privacy van je eigen huis.

De boksbal helpt je hele lichaam fitter worden. Je hebt je benen nodig omdat je constant in beweging bent, bij het draaien en om in positie te komen. Ook je armen train je er natuurlijk mee, om snel en nauwkeurig te kunnen stoten.

Schema-boksbal

Het heeft geen zin om zomaar wat tegen een boksbal te slaan. Dan haal je niet uit de training wat er in zit. Daarom heb je een goed trainingsschema nodig. Verder is het ook belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt. Want de ene stoot is de andere niet.

Waar kun je trainingsschema’s vinden?

Tegenwoordig kun je op internet een eindeloze hoeveelheid informatie vinden, ook over thuis trainen. Toch zitten hier nadelen aan verbonden. Niet alle informatie is even betrouwbaar. Als je bewegingen niet goed uitvoert, loop je zelfs het risico op blessures.

Verder kunnen filmpjes of kan uitleg onduidelijk zijn, waardoor je op een gegeven moment vastloopt. Hierdoor kun je snel je motivatie kwijtraken, en dat is zonde.

Kies daarom voor een betrouwbare, duidelijke en complete cursus, zodat je echt plezier kunt hebben van je boksbal. Dat kan met Kickboks Masters.

Leren kickboksen met Kickboks Masters

De cursus Kickboks Masters is heel volledig. Het geeft je alle handvatten om goed te leren kickboksen en gebruik te maken van je boksbal. De cursus wordt gegeven door de bekende trainer Danny Delvers, die al 20 jaar ervaring heeft met het kickboksen.

Bokszaktraining-Kickboksmasters

Zijn manier van uitleggen is helder en hij doet je alle bewegingen rustig voor. Het mooie is dat je in je eigen tempo kunt leren. Als het nodig is kijk je een filmpje meerdere keren! Zo kun je zelf de bewegingen nadoen, tot je ze goed onder de knie hebt.

Onderdeel van de cursus zijn niet alleen de kickboksbewegingen (die in 14 modules uitgebreid worden besproken), maar ook 4 modules die specifiek gaan over het trainen op een bokszak. Dat geeft je houvast om goed met je boksbal te kunnen trainen.

Het lijkt eenvoudig om een boksbal te gebruiken, maar een goede techniek is erg belangrijk. Je moet goed aandacht besteden aan de houding van je arm, pols en hand, zodat je geen blessures oploopt door de klappen tegen de boksbal. Tijdens deze cursus leer je dat.

De volgende modules over bokszaktraining zijn onderdeel van de cursus:

  • Warming up training
  • Zaktraining losse technieken
  • Zaktraining technieken combinaties
  • Zaktraining kickboks + conditionele oefeningen

Bekijk hieronder een voorbeeld van  de online cursus.

Begin vandaag nog je training!

Heb je interesse om de cursus te volgen, dan is het handig om te weten dat je deze op zowel je smartphone, als een laptop of een tablet te bekijken is. Het maakt ook niet uit welk OS je apparaat heeft, Android of iOS.

Je zult zien dat je veel hebt aan deze cursus. Het geeft je een stevige basis om thuis te kunnen trainen met de boksbal. En wie weet word je wel zo enthousiast dat je wel wilt gaan kickboksen bij een kickboksschool.

Zin om thuis te gaan trainen met je boksbal? Klik dan hier om naar de pagina van Kickboks Masters te gaan. Wacht niet langer, haal uit je boksbal wat erin zit!

Kickboks Masters >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: