Wat voor sport kan ik doen naast kickboksen?
17 november 2017 

Wat voor sport kan ik doen naast kickboksen?

Kun je naast kickboksen een andere sport doen? Het is niet direct nodig om nog meer sporten te doen naast kickboksen, maar het kan je wel helpen. Krachttraining en yoga zijn hier geschikt voor.

Sterker en fitter door krachttraining

Tijdens een kickbokstraining ben je bezig met het verbeteren van je conditie en het sterker maken van je spieren. Je traint je hele lichaam. Als je naast kickboksen ook nog eens krachttraining doet, zorg je dat je voortgang stabiel blijft.

Onder krachttraining verstaan we trainen met gewichten of externe weerstand. Dit kan met dumbbells (losse gewichten) of met apparaten, zoals homegyms. Ook kun je met elastische banden trainen.  Door krachttraining kun je elke spier in je lichaam versterken. Je kunt dit zowel thuis als in de sportschool doen.

Welk sport naast kickboxen doen

Soepel door yoga

Yoga is een passende sport om naast kickboksen te doen, omdat het zorgt voor meer soepelheid en lenigheid. Tijdens het kickboksen ben je bezig met snelle, explosieve bewegingen en het opbouwen van kracht.

Door yoga te beoefenen maak je je spieren juist langer en leniger. Er zijn veel verschillende oefeningen te doen, waarbij je heel je lichaam gebruikt. Bij yoga heb je, net als tijdens het kickboksen, een goede focus nodig en leer je goed aanvoelen wat je lichaam kan en doet. Je kunt yogalessen nemen bij een docent of thuis je oefeningen doen.

Welke sport doen naast kickboxen

Genoeg bewegen

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan beweging. Als je een keer in de week naar de sportschool gaat is dit natuurlijk hartstikke goed. Maar het kan je lichaam helpen om meerdere keren per week te sporten, zodat je je lichaam actief houdt.

Ook helpt het om sneller vooruitgang te boeken. Door veel te bewegen verbetert je conditie sneller en kun je sneller afvallen, en fitter en sterker worden.

Ben je nieuwsgierig naar kickboksen in Amsterdam of wil je graag meer informatie over welke sporten je naast het kickboksen kan doen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: