Nieuws
Danny Delvers
Nieuws
10/21/2013
1 min
0

Rico Verhoeven verovert wereldtitel kickboksen zwaargewicht

10/21/2013
1 min
0

Rico Verhoeven verovert wereldtitel kickboksen zwaargewicht

 

Nederland heeft er weer een wereldkampioen bij. De Brabander Rico Verhoeven is in de vroege ochtend van zondag 13 oktober in Chicago in zijn gewichtsklasse wereldkampioen kickboksen geworden. Hij vertelt zelf: “Ik moet het echt nog even laten bezinken. Maar het is natuurlijk een droom die uitgekomen is.” Met dit WK, ook wel het Glory World Championship Heavyweight Tournament genoemd, streek Verhoeven naast het bedrag van 250 duizend dollar ook de felbegeerde kampioensriem op.

Saki schat kickbokser Verhoeven te laag in

Het behalen van de titel ging niet vanzelf en was zeker niet vanzelfsprekend. Vooral in de partij tegen Gökhan Saki was het gedurende lange tijd twijfelachtig of hij de tweestrijd in zijn voordeel kon laten beslissen. Saki had vooraf aan de partij de nodige kritiek geleverd. Hij vindt namelijk dat Verhoeven niets speciaals in huis heeft om tegenstanders te imponeren c.q. te verslaan. “Een knock-out uitdelen heb ik ‘m nog nooit zien doen.” Voor Saki bleek het achteraf een bittere pil. Blijkbaar heeft Verhoeven toch iets meer in huis dan Saki vooraf inschatte.

personal trainer amsterdam02

De partij tegen Saki was echter niet de finale. In de eindstrijd vocht Verhoeven tegen Daniël Ghita uit Roemenië. Zijn sterke punt, het continu verslaan van de tegenstander op basis van punten, hield hem ook in de finale overeind. Deze tactiek was in al zijn voorgaande partijen in het Sears Centre Arena al succesvol gebleken. De 1.96 meter lange Verhoeven is nog jong, 24 jaar, heeft nog een lange carrière voor de boeg. Desondanks is het heerlijk voor hem om de wereldtitel nu al ‘in the pocket’ te hebben.

Kickboksen – in Nederland steeds populairder

Deze wereldtitel zegt niet alleen iets over Verhoeven. Het zegt misschien nog wel meer over de almaar stijgende populariteit van het kickboksen in Nederland. Voor velen lijkt deze sport weggelegd voor vechtersbazen en andere onbeschaafde types. In het wereldje van het kickboksen weten ze ondertussen wel beter. Ook onder kinderen wint deze sport steeds meer terrein. En eigenlijk is deze populariteit eenvoudig te verklaren. Het is prettig over verdedigingstechnieken te beschikken, maar dat is het niet alleen. Kickboksen is een trainingsvorm waarbij alle spieren van het menselijk lichaam worden gebruikt. Dit aspect is onderbelicht. En daarom is het juist zo mooi dat Nederland trots kan zijn op een nieuwe wereldkampioen kickboksen.

Geschreven door Peter Kanters, www.bloggerweb.nl

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?video/83973842/Wereldkampioen+kickboksen+Rico+Verhoeven+uit+Halsteren+gehuldigd.aspx

Reacties
Categorieën