Wat heb ik nodig om te kickboksen?

Wil je weten wat je nodig hebt om te kickboksen? Als je net gaat beginnen met kickboksen heb je alleen prettig zittende kleding, kickbokshandschoenen en scheenbeschermers nodig. Je kunt deze kopen of huren bij je kickboksschool.

Kleding

De kleding die je draagt bij het kickboksen kan gewone sportkleding zijn. Een korte of lange broek met t-shirt is prima, zolang er geen uitsteeksels of ritsen aan zitten, waaraan je je kunt bezeren. Let ook op dat de kleding niet te los of juist te strak zit.

Er is ook speciale kickbokskleding, maar deze is dus, zeker in het begin, niet noodzakelijk. De stof van deze broeken en shirts voelt dun aan en het zorgt voor het snel afvoeren van zweet. De pasvorm is ook erg goed. Daardoor sluiten de shirts goed aan op je lichaam en zullen ze niet gaan draaien.

Schoenen heb je bij het kickboksen niet nodig. Je sport op blote voeten.

Wat heb ik nodig om te kickboxen

Handschoenen

Om te kickboksen heb je handschoenen nodig. Als je nog niet zeker weet of het kickboksen echt wat voor je is, kun je ze vaak huren bij je sportschool. Als je handschoenen gaat kopen, moet je goed letten op de maat. Daarom kun je ze beter in een winkel kopen, dan online.

Er zijn kickboks handschoenen met vetersluiting en met klittenbandsluiting. Deze laatste is het handigste, want die kun je zonder hulp aantrekken.

Een andere overweging is het materiaal waar de handschoenen van zijn gemaakt. Je kunt kiezen voor PU (nepleer) of echt leer. Echt leren handschoenen gaan langer mee en ze beschermen je handen beter. Hoewel ze duurder zijn, is een goede bescherming tijdens het kickboksen wel belangrijk. Dus wij adviseren wel om kickboks handschoenen van echt leer te nemen.

Nodig bij kickboksen

Scheenbeschermers

Je schenen hebben tijdens een kickbokstraining ook bescherming nodig. Scheenbeschermers vangen de klappen op, als je aan het trappen bent. Ze moeten goed passen, want het is niet de bedoeling dat ze schuiven. Dat zou de kans op blessures vergroten en het verstoort je training.

Er zijn katoenen en leren scheenbeschermers. Beiden zijn even effectief. In een winkel kun je ze passen en kijken waar je voorkeur naar uit gaat.

Kopen of huren?

Als je net begint met kickboksen en nog niet weet of je het leuk gaat vinden, kun je bij Delda Sport de eerste twee keer handschoenen lenen.

Nadat je enkele keren gekickbokst hebt en je bent enthousiast geworden, dan is het wel zo prettig om je eigen materiaal te hebben. In de Delda Sport winkel kun je kickbokshandschoenen en scheenbeschermers aanschaffen. We helpen je hier graag bij.

Wil je meer weten over kickboksen of advies over wat je er voor nodig hebt? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: