De meestgemaakte fouten na het sporten
27 februari 2018 

De meestgemaakte fouten na het sporten

Besteed aandacht aan wat je doet na het sporten

Als je gaat sporten besteed je aandacht aan wat je aantrekt, je trekt tijd uit voor de warming-up en de training zelf wordt netjes uitgevoerd. Maar na de training? Dan heb je geen zin meer en wil je zo snel mogelijk uitrusten op de bank.

En daar gaat het dan mis. Want nazorg is ook belangrijk! Het helpt je lichaam herstellen, waarna je je volgende training beter kunt doen. Maak deze vier fouten dus niet:

1. Niet eten na je workout

Heb je een stevige training gedaan? Zorg dan dat je je spieren voorziet van de hoognodige eiwitten. Je hebt deze nodig om je spieren te helpen te herstellen. Gun jezelf deze (gezonde) snack, voordat je naar huis gaat of op de bank onderuit gaat. Want voor je het weet ben je het vergeten.

4 fouten na sporten

De eiwitten uit je tussendoortje helpen je spieren te herstellen van de kleine beschadigingen die zijn ontstaan door het trainen. Eet je niet, dan heb je waarschijnlijk meer last van spierpijn de dagen erna.

2. Je doet geen cooling down

De warming up wordt vaak wel goed uitgevoerd. Sporten zonder warming up voelt niet prettig en je krijgt er last van tijdens de training. Je spieren hebben dezelfde zorg nodig na het sporten. Sla je het stretchen en afkoelen over, dan geef je je spieren geen kans tot rust te komen.

Een goede cooling down helpt je lichaam enorm: je hartslag wordt rustiger, je helpt je bloedsomloop door het bloed weer te verspreiden door je lichaam en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Ook dit helpt weer tegen spierpijn.

Doe dus die cooling down, neem die 10 minuten extra de tijd hiervoor. Loop een paar minuten uit, rek en strek je benen, armen en schouders. Zorg dat je al je spieren meeneemt, die je daarvóór ingezet hebt.

Na sporten 4 fouten

3. Je houdt je sportkleding aan

Je bent de enige niet die het doet: je komt thuis na het sporten en gaat lekker genieten van je welverdiende ontspanning. In je sportkleren. Maar dat is geen goed idee.

Je hebt waarschijnlijk erg gezweet en klamme, bezwete kleding vergroot het risico op schimmelinfecties. Dus ruil na het douchen je sportkleding om voor een schone outfit.

4. Je slaapt niet genoeg

Slaap is zo’n beetje het allerbelangrijkste, waar je op moet letten als sporter. Slaap is datgene dat je lichaam het beste helpt om te herstellen na het sporten. Lever je hier op in, dan kun je niet verwachten dat je je sportdoelen zal halen.

Sporten is eigenlijk een vorm van stress voor het lichaam. Tijdens de slaap herstellen al je spieren, pezen en zenuwen. Het is dus belangrijk die 7 tot 8 uur slaap te halen.

Bij de kickbokstraining is ook zowel de warming up als de cooling down belangrijk. Bij Delda Sport zetten we elke week een uitdagende kickbokstraining voor je neer.

Denk je dat kickboksen iets voor jou kan zijn, of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: