Massage: voor of na het sporten?

Moet je een massage nu voor of na het sporten krijgen? Een massage is heerlijk voor zowel lichaam als geest. Het helpt je spieren losmaken of zorgt voor herstel. Kies de juiste massage voor het juiste moment.

Verschillende massages

Er zijn vele soorten massages en elke soort heeft een ander effect. Zo zijn er massages die zicht richten op spanning verminderen, flexibiliteit verbeteren of de doorbloeding stimuleren. De ene massage is dus de andere niet.

Massage voor het sporten

Wat kun je het beste doen voor het sporten? Dan is een zachte massage het beste. Deze duurt niet te lang, een half uur is lang genoeg. De masseur zou je ook niet te diep en te hard moeten masseren, omdat je anders als je gaat sporten al pijnlijke spieren zult hebben.

Een ander positief effect van een massage voor het sporten, is dat het inwerkt op zowel je lichaam als je geest. Je zult je lekker ontspannen en lekker in je vel voelen. Dit zorgt meestal voor een positieve houding tijdens het sporten.

Masseren voor of na sporten

Zachte vormen van massage zijn ontspanningsmassage, aromatherapie, Zweedse massage.

Massage na het sporten

Na je workout neem je een massage om je spieren te helpen herstelling. Een massage werkt ontstekingsreacties tegen. De massage mag dan ook langer duren, zeker een uur.

De masseur mag je spieren goed aanpakken. De bloedcirculatie moet verbeterd worden, zodat melkzuur snel afgevoerd wordt. Hij of zij zal zich richten op de spieren die veel werk verzet hebben.

Massage voor na het sporten: Thaise-, Chinese-, Shiatsu-, deep-tissue massage, sport- en bindweefsel massage.

Voor of na sporten massage

Zorgen voor lichaam en geest

Als je de juiste massage kiest kan dit helpen blessures te voorkomen. Je helpt je lichaam bij het spierherstel en dit zul je ook merken tijdens het sporten.

Uit onderzoek blijkt dat massage ook stress verlagend werkt. Met een goede massage zorg je niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Als je jezelf zo af en toe een massage gunt, ben je op alle vlakken goed bezig!

Ook kickboksers kunnen veel hebben aan een massage. Tijdens het kickboksen gebruik je vrijwel alle spieren van je lichaam en het is een intensieve sport.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: