Leren boksen op de bokszak

Leren boksen op een bokszak is de manier om bokstechnieken onder de knie te krijgen. Wil jij ook thuis aan de slag gaan, maar weet je niet hoe? Kies dan voor Kickboks Masters en je kunt gemakkelijk alles leren wat je nodig hebt van een ervaren Nederlandse kickbokstrainer.

Trappen en stoten oefenen

De bokszak past binnen de training van allerlei vechtsporten. Denk aan boksen, karakte, taekwondo en kickboksen. Zelfs als je judo of worstelen beoefent, kun je veel aan zaktraining hebben, omdat je je conditie kunt verbeteren.

Leren boxen boxzak

Wat heb je dan precies aan zaktraining? Je kunt veel oefenen, zodat je je stoot-, elleboog- en traptechnieken kunt bijslijpen. Op de bokszak kun je elke trap en stoot uitvoeren: rechte stoten, uppercuts en hoekstoten.

Voor je benen zijn er de hoge trappen, lowkicks, draaitrappen en achterwaartse trappen. Voor de beginner is het belangrijk om de technieken goed onder de knie te krijgen. Dit betekent dat je niet zozeer focust op kracht, maar op nauwkeurigheid en techniek. Een ervaren bokser werkt aan zijn explosiviteit en snelheid.

Doordat je door het volgen van de online cursus Kickboks Masters goed begeleid wordt, zul je merken dat je snel vooruit gaat. Het voordeel van een thuis cursus is dat je in je eigen tempo kunt werken en zoveel kunt herhalen als nodig is.

Meer kracht en snelheid

Door een regelmatige bokszaktraining zul je veel ervaring opdoen. Je voelt hoe je slagen aankomen, je kunt experimenteren met kracht en snelheid. Je zult snel vooruit gaan en de kracht van je stoten optimaal maken.

Met de duidelijke uitleg in de video’s zul je ook de juiste techniek toepassen. Want veiligheid is heel belangrijk. Daarom zul je zorg moeten dragen voor passende bokshandschoenen.

Een bokszak is erg hard. Houd je pols goed recht als je stoot. Een gebogen pols is kwetsbaar en raakt gemakkelijk geblesseerd, omdat hij de klappen niet kan opvangen.

 

Intensieve training

Zaktraining is erg intensief. Professionele boksers gebruiken hem ook, maar houden dat ook niet langer dan 3 minuten achtereen vol. Daarna volgt een korte rust, waarna ze weer verder gaan. Zo’n intervaltraining is erg effectief.

Leren boksen op bokszak

Online Bokstraining

Waar bestaat de cursus zaktraining van Kickboks Masters uit? Er zijn vier modules:

  • Warming up training
  • Zaktraining losse technieken
  • Zaktraining technieken combinaties
  • Zaktraining kickboks + conditionele oefeningen

Elke module bestaat uit 55 minuten aan materiaal! De uitleg is helder en duidelijk en elke techniek wordt tot in de puntjes uitgelegd. Doordat het voorgedaan wordt, kun je het makkelijk nadoen. En is het nog niet duidelijk, dan kijk je de module nog een keer.

Voordelen Kickboks Masters

De thuiscursus Kickboks Masters leert je alles dat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan met zaktraining. Geniet van de vele voordelen van deze cursus:

  • Gedetailleerde uitleg van alle technieken
  • Tips om veel gemaakte fouten te voorkomen
  • Train thuis wanneer het jou uitkomt
  • Snel en effectief leren
  • Zoveel herhalen als nodig is

Thuis trainen met goede begeleiding

Thuis trainen heeft enorm veel voordelen. Vaak is de drempel om naar de sportschool te gaan toch wat hoog. Daarom is een thuistraining ideaal voor veel mensen. Je hoeft de deur niet uit en kunt toch aan de slag gaan om een gezond en fit lichaam te krijgen.

Door het volgen van de training van Kickboks Masters ga je aan de slag onder de begeleiding van de zeer ervaren trainer Danny Delvers. Wat zijn leerlingen in de sportschool leren kun jij nu net zo goed thuis leren.

Zet je tablet of smartphone klaar in je sportruimte en leer alles over zaktraining en kickboksen. Luister naar de uitleg en aanwijzingen en begin met jouw eigen training.

Klik hier voor de thuiscursus Kickboks Masters

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: