Kickboksen als je astma hebt, kan dat?
01 december 2017 

Kickboksen als je astma hebt, kan dat?

Kun je kickboksen als je astma hebt? Sporten is goed als je astma hebt, het helpt de conditie van je longen te verbeteren, maar het is belangrijk op te letten of jij de intensiteit van het kickboksen aankunt.

Intensief sporten met astma?

Kickboksen is een intensieve sport: je werkt aan conditie en kracht. Als je astma hebt, is het belangrijk te letten op een aantal zaken:

– Kickboksen wordt binnen gedaan. Je loopt dan het risico op een allergische aanval door huisstofmijt. Bij Delda Sport zorgen we voor schone zalen, maar het hangt van jouw gevoeligheid af of je last krijgt van astma of niet.

Kickboxen met astma

– Het beste is het, om zoveel mogelijk door je neus te ademen. Dat zorgt ervoor dat de lucht die je inademt, vochtig en warm is. Omdat je tijdens het kickboksen flink beweegt en snel moet ademen is dit niet altijd mogelijk.

Tijdens het sporten zul je zelf goed op je lichaam moeten letten. Voel je een aanval aankomen? Dan kun je het beste het tempo omlaag schroeven, tot je je beter voelt.

– Neem de tijd voor een goede en rustige warm up. Dit is belangrijk om je lichaam en je longen op te warmen en voor te bereiden op de inspanning. Neem indien nodig een luchtweg verwijdend medicijn in.

– Zorg dat je veel drinkt, zowel voor als tijdens het kickboksen. Hiermee verklein je de kans op een astma aanval.

– In periodes dat je geen klachten hebt, kun je eigenlijk iedere sport doen die je wilt. Ben je ziek geweest of heb je klachten? Dan zul je het sporten moeten aanpassen. Overleg met je arts wat wel goed kan en wat niet.

Breng de trainer op de hoogte van je situatie. Deze kan dan rekening houden met wat je aankan en de oefeningen aanpassen.

Kickboxen met astma

Kickboksen met een personal trainer

Bij Delda Sport kun je individueel trainen met een personal trainer. Vooral voor mensen met astma is dit ideaal. De trainer kan het tempo en de intensiteit van de oefeningen dan goed aanpassen aan jouw conditie en mogelijkheden.

Als je een op een traint, hoef je niet te letten op anderen en kun je werken aan jouw doelen. Sporten is zeker goed voor je als je astma hebt. Het kan de astma positief beïnvloeden, doordat het de conditie van je longen verbetert.

Denk je dat kickboksen iets voor je is, maar heb je astma en twijfel je of je het aankunt? Je kunt altijd een keer komen meedoen en het uitproberen. Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: