Is er verschil tussen kickboksen voor vrouwen en mannen?

Is er verschil tussen kickboksen voor vrouwen en mannen?

Zou je willen weten of kickboksen hetzelfde is voor mannen als voor vrouwen? Is de training hetzelfde, of worden er onderdelen anders aangepakt? Bij Delda Sport is er weinig verschil tussen kickboksen voor mannen en vrouwen.

Vrouwen zoeken naar veiligheid

Het belangrijkste verschil in kickboksen voor vrouwen en voor mannen, is dat vrouwen zich meer zorgen maken over het oplopen van blessures en blauwe plekken. Sommige vrouwen zijn een beetje bang tijdens het kickboksen.

Kickboksen is van oorsprong een vechtsport. Tijdens de training kun je sparren, waarbij twee sporters hun trappen en stoten op elkaar oefenen. Dat kan er natuurlijk hard aan toe gaan en dan loop je het risico op blauwe plekken.

Verschil kickboxen mannen vrouwen

Mannen trainen voluit

Mannen zijn op dit gebied minder bang, als zij sparren zie je dat ze zich niet laten tegenhouden door hun angsten. Het gaat er wat harder aan toe dan bij vrouwen.

Mannen doen sporten als boksen en kickboksen ook met een wat andere intentie dan vrouwen. Vaak willen mannen hun kracht meten en laten merken dat ze sterk zijn. Vrouwen kickboksen om fysiek fit te worden, af te vallen en zichzelf te leren verdedigen.

Als je wilt kickboksen kan het dan ook handig zijn om te kijken in wat voor groep je zou willen sporten. In sportscholen kun je trainen in groepen met mannen, vrouwen of juist in gemengde groepen.

Kickboksen mannen vrouwen verschil

Geen verschil in kickboksen voor mannen of vrouwen

De sport is dus in feite voor mannen en vrouwen hetzelfde. Je ziet alleen dat vrouwen meer de nadruk leggen op een gevoel van veiligheid. En dat is bij Delda Sport goed geregeld. Bij ons kom je kickboksen om fit te worden en lekker in je vel te zitten. Je kunt kickboksen zonder te sparren en loopt geen risico op blessures. Veiligheid staat bij Delda Sport voorop.

Zou jij graag kickbokslessen willen nemen? Kies voor privéles onder begeleiding van een ervaren trainer en leer alle technieken goed beheersen. Of sluit je aan bij small group training, daar leer je kickboksen in een groepje met maximaal 6 deelnemers.

Denk je dat kickboksen iets voor jou kan zijn, of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Laat je gegevens dan achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 12 uur contact met je op.

Contactformulier >>

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: