Hoeveel verdient Rico Verhoeven?

Veel mensen zijn er nieuwsgierig naar: Hoeveel verdient Rico Verhoeven eigenlijk? Onze grote vriendelijke reus uit Brabant is niet alleen een goede kickbokser, maar weet ook slimme zakelijke deals te sluiten. Hiermee zorgt hij voor een mooi inkomen naast het kickboksen.

Kickbokser van wereldformaat

Er valt goed geld te verdienen met kickboksen, maar dan moet je wel op hoog niveau sporten. Dat doet Rico natuurlijk ook. Volgens Remy Bonjasky, zou Rico voor het gevecht dat hij tegen Badr Hari hield, zo’n 500.000 euro moeten verdienen. Dat geldt voor alle grote wedstrijden.

Dat zijn natuurlijk geen kleine bedragen. Rico zal er dus goed van kunnen leven. En daar komt nog bij dat deze bescheiden wereldster niet eens op grote voet leeft.

Hij heeft geen enorme villa en doet niet aan geldverslindende hobby’s. Rico staat bekend als liefhebbende familieman, die het liefste tijd met zijn gezin doorbrengt.

Een kickbokser kan niet rekenen op een vast inkomen, zoals bijvoorbeeld voetballers dat hebben. Rico Verhoeven krijgt alleen betaalt voor de wedstrijden die hij vecht. Wint hij bijvoorbeeld een WK, dan krijgt hij daar volgens verslaggever Jan Uriot 250.000 dollar voor.

Al met al zou je na wat rekenwerk kunnen uitkomen op een bedrag van zo’n 3 miljoen euro, dat Rico met kickboksen bij elkaar heeft kunnen verzamelen. Hij heeft natuurlijk al heel wat grote prijzen gewonnen.

Nog meer inkomsten voor Verhoeven

Natuurlijk verdient Rico Verhoeven al aardig wat door te kickboksen. Maar hij is een slimme jongen, die ook aan de toekomst denkt. Sporters kunnen niet eeuwig op hoog niveau blijven presteren en Rico wil graag ook over een jaar of tien nog geld op zijn bankrekening hebben staan.

Daar zorgt hij voor door extra werk te vinden en slimme sponsordeals te sluiten. Aan de ene kant wil hij graag acteren en probeert (net als de Amerikaans the Rock) wat rollen te krijgen in films en series. Zo kun je Rico al bewonderen in Vechtershart en Kickboxer: Retaliation, Makkelijk Scoren en Bluf.

Ook kon je vorig jaar in een reality show van SBS 6 zien hoe Rico zich voorbereidde op zijn grote gevecht tegen Badr Hari. Dat was natuurlijk ook een mooie manier om voor extra inkomsten te zorgen.

Aan de andere kant weet hij goed geld te verdienen met sponsordeals met bekende merken. Dat zijn bijvoorbeeld Land Rover, Matrix Fitness, PFM Underwear, Spotify en Adidas.

Ook krijgt Rico betaalt voor de interviews die hij geeft, heeft hij een eigen fitness app laten ontwikkelen en krijgt hij inkomsten door zijn zelf opgerichte kledinglijn en parfum. Verder heeft Rico inmiddels een sportschool en een restaurant opgezet.

Rico heeft zijn zaakjes goed voor elkaar

Het lijkt erop dat Rico prima weet hoe hij voor een stabiele stroom aan inkomsten moet zorgen. Dat zal een geruststelling voor hem zijn op het moment dat hij besluit te stoppen met kickboksen.

Het is een goed idee dat Rico zijn inkomsten aanvult met extra activiteiten naast de sport. In Nederland is het best lastig om als topsporter echt goed te verdienen, zeker als kickbokser.

Kickboksers verdienen hier lang zoveel niet als bijvoorbeeld in Amerika. De best verdienende bokser daar is Floyd Mayweather. Deze sportman staat op nummer 34 van de lijst van rijkste mensen op aarde, met een vermogen van zo’n 300 miljoen dollar.

Aan dat soort bedragen kunnen sporters hier niet tippen. Dat is nu eenmaal niet anders. Gelukkig zorgt Rico goed voor zichzelf en zijn gezin. Zelfs als hij besluit te stoppen met kickboksen (wat we natuurlijk niet hopen), zal hij nog steeds werk en inkomsten hebben.

Reactie plaatsen

Klik gerust eens door onze categorieën heen: